Ταραμοσαλάτα νηστεία: Η απόλυτη συνταγή για το πιο γευστικό ορεκτικό!

Κοινοποίηση:
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

Η ταραμοσαλάτα που αγοράζουμε από κάποιο κατάστημα απλά δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή τη σπιτική συνταγή ταραμασαλάτας. Η ταραμοσαλάτα μαζικής παραγωγής είναι, τις περισσότερες φορές, μέτριας ποιότητας και έχει μια πολύ φωτεινή ροζ απόχρωση λόγω της προσθήκης χρωστικών τροφίμων μαζί με πολλά περιττά πυκνωτικά και συντηρητικά. Η φρέσκια ταραμοσαλάτα φτιάχνεται πολύ εύκολα στο σπίτι ειδικά την Σαρακοστή, καθώς το μείγμα ταραμά και ψωμιού γαλακτωματοποιείται με ελαιόλαδο, δίνοντάς της φυσικό πάχος, απαλότητα και εξαιρετική γεύση. Ανάλογα με τον τύπο του αυγοτάραχου που χρησιμοποιείται, το χρώμα του μπορεί να ποικίλλει από ανοιχτό μπεζ έως απαλό ροζ.

Για να φτιάξετε τη δική σας ταραμασαλάτα, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι:

  • Λευκό αυγοτάραχο: Θα χρειαστείτε κάποιο λευκό αυγοτάραχο, όπως μπακαλιάρο, κυπρίνο ή κέφαλο. Ενώ ορισμένα σούπερ μάρκετ διαθέτουν αυγοτάραχο ψαριών, το καλύτερο στοίχημά σας θα ήταν να επισκεφτείτε το τοπικό ιχθυοπωλείο σας και να παραγγείλετε κάποιο εκ των προτέρων.
  • Λευκό ψωμί: Πιάστε λίγο ψωμί με κρούστα και αφήστε το έξω από την τσάντα του για μερικές μέρες για να μειωθεί η υγρασία του. Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε την κρούστα και απλώς χρησιμοποιήστε το λευκό μέρος.
  • Ελαιόλαδο: Κάθε καλής ποιότητας, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο θα δώσει στην ταραμασαλάτα σας μια υπέροχη γήινη γεύση!
  • Λεμόνια: Μερικά ώριμα λεμόνια θα δώσουν στην ταραμασαλάτα σας αυτό το έξτρα ζύμωμα και θα εξισορροπήσουν την αλμύρα του αυγοτάραχου.
  • Κόκκινο κρεμμύδι: Ένα μεσαίου μεγέθους κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο, θα δώσει στη σάλτσα σας αυτή την επιπλέον πινελιά.

Οδηγίες παρασκευής

  • Η παρασκευή ταραμασαλάτας είναι πολύ απλή. Πρώτα θα χρειαστεί να αφαιρέσετε την κόρα από το ψωμί σας και να το μουλιάσετε σε νερό. Πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, βεβαιωθείτε ότι έχετε στύψει όσο περισσότερο νερό μπορείτε!
  • Στη συνέχεια πιάσε τον επεξεργαστή τροφίμων σου, πρόσθεσε το ψωμί, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον ταραμά (αυγοτάραχο). Το ανακατεύουμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά και να θυμίζουν πολτό. Προσθέστε το μισό χυμό λεμονιού και ανακατέψτε λίγο ακόμα.

  • Τώρα ήρθε η ώρα να γαλακτωματοποιήσετε την ταραμασαλάτα σας. Αφαιρέστε το εσωτερικό καπάκι από τον επεξεργαστή τροφίμων και ενεργοποιήστε τον σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο ενώ ανακατεύετε, σαν να φτιάχνετε μαγιονέζα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί όλο το λάδι στο μείγμα και το ντιπ της ταραμασαλάτας να γίνει λείο και κρεμώδες.
  • Στη συνέχεια, πιάστε ένα κουτάλι και δώστε γεύση στην ταραμασαλάτα σας. Προσθέστε λίγο ακόμη χυμό λεμονιού αν θέλετε λίγο επιπλέον ζουμ και ανακατέψτε ξανά.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: