“Τίτλοι τέλους” με “κρότο” για τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη – Δέσμευση και της ιδιωτικής περιουσίας της οικογένειας…

Κοινοποίηση:
unnamed

Μια ιστορία 87 ετών έφτασε στο τέλος της και μάλιστα με έναν τρόπο που πριν μερικά χρόνια θα φάνταζε απίστευτος.

Στη δέσμευση της προσωπικής περιουσίας (πέραν της περιουσίας των εκπαιδευτηρίων) των Αικατερίνης, Τζωρτζίνας και Μάνιας Ζηρίδη, προχώρησε το δικαστήριο. Η πρόεδρος του πρωτοδικείου Αθηνών, εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία δεσμεύει την προσωπική περιουσία της ιδιοκτήτριας του σχολείου και των θυγατέρων της για την εξασφάλιση των οφειλών προς το προσωπικό.

Προχθές Δευτέρα, εκδικάσθηκε το αίτημα των εργαζόμενων για  δέσμευση της περιουσίας της εταιρείας «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΠΕ», ιδιοκτησίας της Τζωρτζίνας Ζηρίδη, που διαχειρίζεται τα Εκπαιδευτήρια, καθώς και όλων των μελών της οικογένειας Ζηρίδη.

Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και πλέον με μία ημέρα καθυστέρηση δέσμευσε την περιουσία των μελών της οικογένειας Ζηρίδη.

Σε περίπου ένα μήνα θα εκδικασθεί η υπόθεση της επιδίκασης των οφειλομένων μισθών και αποζημιώσεων προς τους εργαζομένους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσωπικό του ιστορικού σχολείου βρίσκεται στον αέρα και καμιά επίσημη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει για αποδέσμευσή του.

Οι εργαζόμενοι είναι οργισμένοι από δημοσιεύματα που τους στοχοποιούσαν λέγοντας ότι λόγω μιας 48ωρης αποχής κατέρρευσε το σχολείο ή ότι δεν έκαναν τηλεργασία. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα προβλήματα χρόνιζαν στην εταιρία, αφού υπήρχαν συσσωρευμένα χρέη στην εφορία, τα αφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, τα οποία ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ενώ η αδυναμία πληρωμών από τη διοίκηση είχε ξεκινήσει από το 2004.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: