Τίτλοι τέλους για την PITSOS στην Ελλάδα: Έσβησαν οι μηχανές του εργοστασίου έπειτα από 156 χρόνια

Κοινοποίηση:
720_771365_86e555c521-8020f1271c8c3db1

Τίτλοι τέλους μπήκαν χθες για μία από τις πιο ιστορικές ελληνικές εταιρείες, την Pitsos, η οποία παύει οριστικά την παραγωγική της διαδικασία στην Ελλάδα. Μετά από 156 χρόνια, η γερμανική εταιρεία Bosch Siemens Hausegerate (BSH) μεταφέρει οριστικά την παραγωγή της σε άλλη χώρα.

Επιστολή εργαζομένων της PITSOS στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Πίτσος, οι εργαζόμενοι της εταιρείας έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. “Άφησαν στην τύχη τους τους εργαζομένους καθώς η μηδενική άσκηση πίεσης από τις Κυβερνήσεις για να υλοποιηθεί η συμφωνία των 60 εκατ. ευρώ και 700 θέσεων εργασίας που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Siemens και της Ελληνικής Κυβέρνησης και δεν υλοποιήθηκε ποτέ (αφορούσε την Πίτσος)” αναφέρουν στην επιστολή τους.

Οι εργαζόμενοι ζητούν εμμέσως συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη για διευκρινήσεις επί του θέματος με στοιχεία και αποδείξεις. Επίσης καλούν τον πρωθυπουργό “έστω κι αυτή την ύστατη στιγμή να κρατηθεί στην Ελλάδα μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες. Ζητούμε να αναλάβετε την οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα αποτρέψει την τραγική κατάσταση για τους εργαζόμενους της ΠΙΤΣΟΣ”.

“Είναι στα χέρια της κυβέρνησης να παραμείνει το εργοστάσιο στην Ελλάδα, και να ενταχθεί στο σχέδιο και στις υποσχέσεις της κυβέρνησης σας για επενδύσεις και ανάπτυξη. Οι εργαζόμενοι στηρίζουμε κάθε επενδυτική πρόταση για παραμονή του εργοστασίου και διατήρηση των θέσεων εργασίας”, καταλήγει η επιστολή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: