Τέτοιος πολιτικός ογκόλιθος λογικό να μην την χωράει η Περιφέρεια: Το νέο μεγάλο βήμα της Ρένας Δούρου…

Κοινοποίηση:
dourou_aftodioikisi-750x430

Το αποτύπωμα της τρέχουσας κρίσης και το πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον με όρους κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, περιέγραψε στο πλαίσιο της τελετής αναγόρευσής της σε επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου Essex, η Ρένα Δούρου.

 

Η λεγόμενη και ως “αόρατη” Περιφερειάρχης που κουβαλάει στις πλάτες της απίστευτες φυσικές καταστροφές (βλέπε π.χ πλημμύρες στη Μάνδρα) ετοιμάζεται να… σαλπάρει προς νέες πολιτείες.

Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο της ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί στο βρετανικό πανεπιστήμιο, η Ρένα Δούρου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στον εμπλουτισμό των γνωστικών εφοδίων, που της προσέφερε το Πανεπιστήμιο και παράλληλα να περιγράψει το αποτύπωμα της κρίσης που διέρχεται η Ενωμένη Ευρώπη καταθέτοντας σκέψεις για το το είδος των παρεμβάσεων που θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για την προώθηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

«Δεν πρόκειται για προσωπική, αλλά για συλλογική τιμή. Οφείλεται στο πανεπιστήμιο του Essex, που μου προσέφερε τα κατάλληλα εργαλεία για την κατανόηση και την ανάλυση της παρούσας κρίσιμης χρονικής συγκυρίας στην Ευρώπη γενικότερα και στην Ελλάδα ειδικότερα», παρατήρησε η Ρένα Δούρου. Αναφερόμενη στον καθηγητή της Ερνέστο Λακλάου ο οποίος διηύθυνε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ‘Ιδεολογία και Ανάλυση Λόγου, επισήμανε ότι «η ιδεολογική και εμπεριστατωμένη ανάλυσή του αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της χειραφέτησης άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι και ενεργώ».

«Η Ελλάδα», συνέχισε η Ρένα Δούρου, «αντιμετωπίζει μαζί με άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου μια πολύπλευρη κρίση. Η οικονομική κρίση ανέδειξε όλες τις εγγενείς αδυναμίες της Ευρωζώνης, ενώ αναπτύσσεται η εθνικιστική ακροδεξιά.

Η διάχυτη κρίση ταυτότητας που ακολούθησε την οικονομική κρίση έχει τώρα αποκρυσταλλωθεί σε κρίση Δημοκρατίας. Το μεταναστευτικό / προσφυγικό φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε, αποκαλύπτει το τριπλό έλλειμμα που χαρακτηρίζει σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση: έλλειμμα δημοκρατικής νομιμότητας, έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας και έλλειμμα κοινού σχεδίου για το μέλλον», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Αττικής.

Από φανφάρες άλλο τίποτα. Από έργα;;;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: