«Τέλος χρόνου» για αιτήσεις στο Power Pass: Πότε έρχονται τα λεφτά της επιδότησης

Κοινοποίηση:
Power Pass

Μέχρι αύριο, Τρίτη 5 Ιουλίου, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα Power Pass οι δικαιούχοι της αποζημίωσης έως και τα 600 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η αποζημίωση του Power Pass έρχεται να «ανακουφίσει» από τις επιπλέον χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα μεταξύ 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και 31 Μαΐου του 2022, με τα χρήματα να καταβάλλονται – εκτός απροόπτου – εντός του Ιουλίου.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση, αλλά και φοιτητές που νοίκιασαν το σπίτι τους μέσα στο 2022 και θέλουν να υποβάλλουν αίτηση επιστροφή χρημάτων στο Power Pass, πρέπει πρώτα να έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση.

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτη φάση ο σχεδιασμός ήθελε τη διορία για αιτήσεις να λήγει στο τέλος του Ιούνη, ωστόσο αποφαίστηκε παράταση λόγω του όγκου των αιτήσεων αλλά και των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, πολλοί δικαιούχοι που υπέβαλαν την αίτηση για το power pass – και ενώ βρισκόταν στο στάδιο της εκκαθάρισης – υπέβαλαν έπειτα τη φορολογική τους δήλωση με αλλαγή στην κατοικία τους σε σύγκριση με το φορολογικό έτος 2020.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κατάσταση της αίτησης στην πλατφόρμα του power pass να μεταβληθεί από «υπό εκκαθάριση» σε «εκκρεμεί υποβολή».

Μετά το αλαλούμ που παρατηρήθηκε στις αιτήσεις για το power pass, από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δόθηκαν, μάλιστα, διευκρινίσεις σχετικά με το επίδομα ρεύματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ανακουφίσει και …… μη πω. Ένα πενηντάρι πίσω και άμα.

Comments are closed.