Τέλη κυκλοφορίας: «Εκανα δήλωση ακινησίας και μου εμφανίζει ειδοποιητήριο πληρωμής» -Τι ισχύει

Κοινοποίηση:
ΞΓΞΓ

Διευκρινίσεις για τα ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας για οχήματα σε ακινησία έδωσαν πηγές προσκείμενες στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, με αφορμή ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί προς την ΑΑΔΕ, αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας που αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ έχει δηλωθεί ακινησία του οχήματος, πηγές προσκείμενες στην ΑΑΔΕ δήλωσαν ότι «εάν έχει δηλωθεί το όχημά εμπρόθεσμα σε ακινησία, ο ιδιοκτήτης να αγνοήσει το ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας. Το ειδοποιητήριο αναρτάται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί, μόνο στην περίπτωση που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης να προχωρήσει στην άρση της ακινησίας».
Τέλη κυκλοφορίας: Δήλωση ακινησίας οχήματος

Με την εφαρμογή myCar μπορείτε να καταθέσετε online τις πινακίδες του οχήματός σας αποφεύγοντας κάθε χρονοβόρα διαδικασία που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Με ένα απλό κλικ είτε μέσα από υπολογιστή είτε από κινητό, θα μπορούν να θέτουν το όχημα τους σε προσωρινή ακινησία έχοντας μόνο τους κωδικούς Taxisnet, ενώ αντίστοιχα στην ίδια πλατφόρμα θα μπορούν πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας τους να ελέγχονται οnline και να συμπληρώνουν την σχετική αίτηση, υποβάλλοντας έτσι το αίτημα τους.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

-Συνδέεστε στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης ΑΑΔΕ
-Μπαίνετε στην εφαρμογή myCar
-Βάζετε τους κωδικούς Taxisnet
– Καταχωρείτε: α) τον Τ.Κ. της περιοχής, β) την οδό, γ) τον αριθμό
-Δηλώνετε το χώρο στάθμευσης (ενοικιασμένος ή καταχωρημένος)
-Υποβάλετε την αίτηση
-Λαμβάνετε τον αριθμό αίτησης
-Αφαιρείτε τις πινακίδες από το όχημα και τις κρατάτε σε ασφαλές μέρος
-Το όχημα είναι πλέον σε ακινησία

Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία το αυτοκίνητο δεν μπορεί να μετακινηθεί για κανένα λόγο ούτε για να ακινητοποιηθεί εκ νέου ούτε για να πάει service και υπάρχουν κυρώσεις που κυμαίνονται από 10.000 έως 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής. Ο μοναδικός τρόπος μετακίνησης του οχήματος είναι με προσωρινές πινακίδες, για τις οποίες θα χρειαστεί ο οδηγός να έχει μαζί του ασφάλεια αυτοκινήτου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: