ΤΡΟΜΟΣ σε Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα! Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα παρά τον εμβολιασμό του πληθυσμού τους

Κοινοποίηση:
εμβολιο

Παρότι Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν εμβολιάσει το 30% και το 20% του πληθυσμού τους αντίστοιχα, τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται ραγδαία, γεγονός που δημιουργεί τρόμο και προβληματισμό για το πόσα αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια.

Το Ισραήλ περίπου 25 ημέρες μετά την εκκίνηση των εμβολιασμών έχει καταφέρει να εμβολιάσει 2.550.000 πολίτες με το εμβόλιο της Pfizer που αντιστοιχούν στο 29,43% ενώ εντός της ημέρας, 19 Ιανουαρίου, θα ξεπεράσουν το 30%. Ο πληθυσμός του Ισραήλ είναι 8.660.000 κάτοικοι.

Το νούμερο των εμβολιασμών είναι τεράστιο σε σχέση με το διάστημα εκκίνησης των εμβολιασμών, όμως τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, καταγράφηκε η τρίτη χειρότερη τιμή κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας!

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 9.917 κρούσματα με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές του Ισραήλ δηλώνουν πως μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιάσει το 50% του πληθυσμού και ελπίζουν πως από τα μέσα Φεβρουαρίου να αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα και στην καταγραφή των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με ειδικούς, οι εντυπωσιακές επιδόσεις του Ισραήλ οφείλονται στην ξεχωριστή συμφωνία που έχει κάνει με τις εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια σε αντίθεση με την Ελλάδα που περιμένει ακόμα την ΕΕ και το Βερολίνο.

Εντυπωσιακές επιδόσεις καταγράφουν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου έχει εμβολιαστεί το 19.9% του πληθυσμού με το κινεζικό εμβόλιο της Sinovac και μέσα στην ημέρα θα ξεπεράσει το 20%. Ο πληθυσμός της χώρας είναι 9.890.000 κάτοικοι και έχουν εμβολιαστεί 1.970.000 πολίτες.

Όπως και στο Ισραήλ έτσι και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα στα στατιστικά της πανδημίας καθώς τα νούμερα συνεχίζουν να ανεβαίνουν και να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Το 24ωρο 18 Ιανουαρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταγράφηκαν 3.471 κρούσματα που είναι νέο αρνητικό ρεκόρ αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις όλων των επτά Εμιράτων σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: