ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΗΤΤΑ – ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ – ΤΕΛΙΚΑ Ο «ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ» – ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Κοινοποίηση:
5932248

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με την Κεντρική Επιτροπή να ορίζει τελικά, έπειτα από εντάσεις, την ημερομηνία για την εκλογή του νέου αρχηγού.

Μετά από πολλές συζητήσεις, αρκετή ένταση, διαφωνίες και υποχωρήσεις, εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η συμβιβαστική πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε η εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός θα γίνει το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου.

Στην ψηφοφορία οι 160 υπερψήφισαν αυτή την πρόταση, 88 την καταψήφισαν, δύο δήλωσαν παρόντες ενώ υπήρχαν και δύο λευκά.
Νωρίτερα στην Κεντρική Επιτροπή πραγματοποιήθηκαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων όλων των πλευρών, καθώς των γραμματέων του κόμματος (Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης) και της αντιπροέδρου της Βουλής, Όλγας Γεροβασιλή.

Στόχος αυτών των διαπραγματεύσεων ήταν το να μην κατατεθεί δεύτερη πρόταση για τον Νοέμβριο (Σπίρτζης, Πολάκης, Τεμπονέρας), από τα στελέχη εκείνα που διαφωνούν ανοιχτά με το χρονοδιάγραμμα που είχε αποφασίσει η Πολιτική Γραμματεία, αλλά και για να ικανοποιήσει όλους τους υποψήφιους για την ηγεσία.

Στόχος παραμένει στις 17 Σεπτεμβρίου, στη ΔΕΘ, να κάνει την πρώτη του παρουσία ο νέος πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία επί των προτάσεων, υπήρξαν φωνές και ένταση. Η ψηφοφορία έγινε με ανάταση χειρός και φάνηκε να περνάει εύκολα η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας. Σε αυτό το σημείο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και φωνές, που ζητούσαν ονομαστική ψηφοφορία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Οι ιδιοι νομιζουν οτι μπορει να ξανακυβερνησουν… στον υπνο τους.
    Οταν ο Τσιπρας κολλησε το «προοδευτικη συμμαχια» ηλπιζε οτι θα βρει προθυμους ηλιθιους, για να συγκυβερνησει μαζι τους, διοτι οι ΑΝΕΛ, του ειχαν τελειωσει πλεον.
    Ας το αντιληφθουν, οι κ.κ. Συριζαιοι, οτι με το ΟΧΙ που εγινε ΝΑΙ, αλλα και με τα ανοιχτα συνορα και ιδιαιτερα τον τροπο που διασυρουν την Ελλαδα και το Λιμενικο, δεν θα κυβερνησουν ποτε ξανα. Μα τοση στραβομαρα εχουν πια?
    Καταντησαν βαρετοι και γελοιοι.

  2. Παντος ο μητσοτακης ειναι μεγαλη νυφιτσα …6 μηνες πριν της εκλογες μοιρασε τα αναδρομικα σε συνταξιουχους του παλαιου δημοσιου που κερδισανε τα δικαστηρια και δεν μιλαμε για λιγα λεφτα αλλα χιλιαρικα ευρο σε καθε συνταξιουχο και ακομα δινει….η υπολοιποι παρτε τα 300 ευρο και τελος.
    Δυσκολα θα κερδισει ξανα ο συριζα οποιος και να ειναι ο προεδρος..

  3. Τα γουρούνια που εμειναν σε αυτό το κώμα μπορουν να αλλαξουν μούρη; ; ; μάλλον οχι!!!!

  4. Και κάντε πάλι το όχι Ναι όπως το 2015! Ρε τραβάτε στο κότερο του Παναγόπουλου που λοιαζόταν ο Τσίπρας, ο προδότης της Μακεδονίας, ο καταληψίας με τα παιδιά στο ιδιωτικό! Τι κάνετε στην Αθήνα με όλους τους Πακιστανούς να λοιάζονται έξω από τα γραφεία σας όπως έλεγε και η Τασία! Η Τασία που έβαλε την κόρη της στην Βουλή για να μην ξεχνιόμαστε! Τώρα που θα φέρει ο Κούλης καινούργιο λοκντάουν για την …κλιματική αλλαγή, κανονίστε πάλι προδότες να τον στηρίξετε όπως με τα εμβόλια για να πάτε σίγουρα στο 3% στις επόμενες εκλογές! Μην ανησυχείτε αδέρφια, θα πατώσει και ο Κούλης τώρα που θα ψηφίσει με τους ανθέλληνες σφυριζαίους τις νέες ταυτότητες και την προδοσία στο Αιγαίο!

Comments are closed.