ΤΡΕΝΟ!! Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Βόλο με 0-1 με γκολ του Βαλμπουενά

Κοινοποίηση:
3416201_1

Ο Ματιέ Βαλμπουενά έκρινε την “ερυθρόλευκη” νίκη στην έδρα του Βόλου, σε ματς για την 24η αγωνιστική της Superleague.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στην έδρα του Βόλου, έφτασε τους 59 βαθμούς και άφησε την ομάδα της Μαγνησίας στους 28 βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς έχοντας μια… παρατεταμένη κατοχή, με τον Βόλο να έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο, να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του και να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις. Ο Βόλος άρχισε να… ανεβάζει στροφές και να κερδίζει μέτρα προς τα καρέ του Βάτσλικ. Στο 21′ ο Φαν Βέερτ έκανε “τσαφ” από τη μικρή περιοχή, προ του Τσέχου πορτιέρε.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, δεν έχασε τα… ηνία του αγώνα και στο 27′ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Οι Πειραιώτες έκλεψαν την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Αγκιμπού Καμαρά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κλέιμαν με πλασέ και στη συνέχεια ο Μασούρας αστόχησε σε ανυπεράσπιστη εστία. Λίγα λεπτά μετά (31′) οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Σισέ στον Νίνη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τον Ονιεκούρου στη θέση του Μασούρα, με την έναρξη της επανάληψης. Ο Ολυμπιακός πίεσε τον Βόλο και κυκλοφόρησε την μπάλα σε όλο το πλάτος του γηπέδου, ψάχνοντας ένα ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα. Οι γηπεδούχοι είχαν μόνο τις αντεπιθέσεις τους. Σε ένα “στημένο” όμως στο 60′ πλησίασαν στο γκολ, με την κεφαλιά του Ρομέρο να περνάει για λίγο άουτ.

Οι “ερυθρόλευκοι” προχώρησαν σε δυο ακόμα αλλαγές (Βαλμπουενά και Εμβιλά αντί Καρβάλιο και Μπουχαλάκη) και μεγάλωσαν την πίεση τους στους γηπεδούχους. Ο Κλέιμαν δέχθηκε αρκετά σουτ – κάποια από αυτά τα “έβγαλε” και άλλα πέρασαν για λίγο άουτ. Στην… τελική ευθεία του αγώνα μπήκαν και οι Τικίνιο και Βρουσάι αντί των Αγκιμπού Καμαρά και Λαλά.

Η πίεση του Ολυμπιακού έφερε… καρπούς και το 0-1 στο 81′. Έπειτα από βαθιά μπαλιά ο Τικίνιο άλλαξε για τον Βαλμπουενά που συνεργάστηκε με τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός “έστρωσε” στον Γάλλο, για το νικητήριο τέρμα της αναμέτρησης. Στα τελευταία λεπτά ο Βόλος πίεσε για την ισοφάριση, αλλά η καλύτερη του στιγμή ήταν μια άστοχη κεφαλιά του Φαν Βέερτ. Στο φινάλε του αγώνα, ο Ολυμπιακός είχε τον Κλέιμαν να διώχνει με δυσκολία το σουτ του Τικίνιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: