ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: “Οι Έλληνες και οι Ισραηλινοί θα διαλύσουν τους S-400”

Κοινοποίηση:
israel-f_15-768x461

Οι Έλληνες και οι Ισραηλινοί θα διαλύσουν τους S-400, με φόντο την άσκηση Ηνίοχος 21, στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από 40 ελληνικά μαχητικά, μεταξύ των οποίων F-16, Mirage και F-4.

Οι Τούρκοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα σενάρια αντεπίθεσης που θα εφαρμοστούν στην ελληνική άσκηση.

Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι στην άσκηση ένα από τα σενάρια θα είναι η καταστροφή των ρωσικών S-400 που διαθέτει η Τουρκία από τα ισραηλινά μαχητικά.

Τα αεροσκάφη από τις ΗΠΑ στην άσκηση Ηνίοχος θα είναι 16 F-16 ενώ θα συμμετέχει και ένα UAV τύπου MQ-9 ενώ η Γαλλία θα συμμετέχει με έντεκα Rafale και Mirage.

Το Ισραήλ έχει στείλει για την άσκηση έξι F-16, έξι F-15 και ένα εφοδιαστικό αεροσκάφος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν στείλει έξι F-16, η Ισπανία 6 F-18 και η Κύπρος ένα AW-130 τύπου.

«Η ελληνική άσκηση “Iniohos 21” θα πραγματοποιηθεί σε συντονισμό με την άσκηση “Lelaps” (τυφώνας) των Ελληνικών Ναυτικών Δυνάμεων», τονίζουν οι Τούρκοι.

Οι S-400 της Τουρκίας μπλοκάρουν F-22 και F-35, υποστηρίζει το περιοδικό National Interest.

Το περιοδικό National Interest, που εκδίδεται στις ΗΠΑ, παραδέχεται πως οι ρωσικοί S-400 (σ.σ. που έχει αγοράσει η Τουρκία από την Ρωσία) μπορούν να εγκλωβίσουν με τα ραντάρ τους τα αμερικανικά στελθ F-22 Raptor και F-35 Lightning II και B-2 Spirit.

Η αγορά και τοποθέτηση των ρωσικών S-400 στην Τουρκία έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για την Άγκυρα, με τις ΗΠΑ να αποβάλουν την Τουρκία από το πρόγραμμα αγοράς και κατασκευσής 100 F-35.

H συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει νέες εντάσεις στις ήδη τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Το παλάτι του Ερδοπουτσοκλάν να βομβαρίσουμε όλοι μαζί !!!

  2. έτσι ακριβώς όπως το λέει το περιοδικό όλα τα αμερικάνικα αεροπλάνα μπορεί να τα συνθλίψει και μη γράφετε οι Εβραίοι θα χτυπήσουν τους s-400 είναι το πιο καλήτερο αμυντικό σύστημα στον κόσμο οι s-400 θα τα διαλύσουν όλα τα αεροσκάφη είτε τα δικά μας είτε τα ισραηλινά είτε των χάμπουργκερς, αυτά ας στα έβλεπαν οι προδοτικές κυβερνήσεις Οι δικές μας που θα πρεπε αυτό να το είχαμε κάνει εδώ και χρόνια εμείς να πάρουμε s-400 αλλά εκεί… ταγμένη στους Γερμανούς και τους Αμερικανούς…. Απλά θέλω να πιστεύω ότι ο Πούτιν θα έχει κάνει συμφωνία με τον Ερντογάν ότι με τους s-400 δεν θα πειράξεις την Ελλάδα.

  3. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ S-300 ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ…

Comments are closed.