ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ της κυκλοφοριακής απογείωσης μιας “σκληρής” εφημερίδος. Έφαγε ακόμα και σφαίρες για να σιγήσει αλλά ήρθε η ώρα να ρίχνει και κυβερνήσεις…

Κοινοποίηση:
1-154

makeleio-01-29-07-2020-2

Στη μεγάλη Βρετανία, που δεν νομίζουμε να είναι λιγότερο προηγμένη χώρα από το βασίλειο της Ψωροκώσταινας, το ταμπλόιντ φύλλο, είναι μόδα εδώ και μισό αιώνα και επηρρεάζει ακόμα και το Παλάτι της γηραιάς Ελισσάβετ και των υπονομευτικών καί δόλιων μηχανισμών της,  ρίχνοντας μέχρι και κυβερνήσεις. Με φραστικές και γρήγορες “υπερβολές” της κραυγαλέας οντότητος του περιπτέρου, αλλά ποτέ με ψέμματα. Όταν το ταμπλόιντ, είπε ψέμματα, καταβυθίστηκε και αποδοκιμάστηκε από τη μάζα (πολλά τα παραδείγματα).

Στην ημεδαπή, οι πολιτικοί ταγοί της σαπίλας μιας κατάστασης που την έχουν κάνει δολοφονική, αισχρή, επιθετική και καταστροφική για τον μέσο πολίτη, είναι πολύ παρεξηγιάρηδες.

Μακελειό 3 8 20

Ακόμα να αντιληφθούν, να αποδεχθούν αλλά και να εμπεδώσουν- μετά από 6 χρόνια κυκλοφοριακής επιτυχίας- ότι για πρώτη φορά στα χρονικά των εκδόσεων εφημερίδων, δημοσιογραφικό καθημερινό εγχείρημα, στέκεται με αξιοθαύμαστη ετοιμότητα, εντιμότητα, ρεπορτάζ και σημαντικά αντανακλαστικά, στο περίπτερο, χτυπώντας με γροθιά, εκδοτικές μονάδες που κάποτε μπορεί να ήταν ισχυρές, τώρα όμως μοιάζουν με άχυρο. 

Το μυστικό είναι ένα: Η αναγνωστική συνέπεια, το θάρρος και η απουσία αφεντικών που τ’ αρπάζουν για να βάζουν θέματα, κάτω απ΄τα συρτάρια ή μέσα σ αυτά. Και κυρίως το γεγονός ότι το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, είναι η μοναδική εφημερίδα στην Ελλάδα που δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ κρατική διαφήμιση, χωρίς να παραβλέπει βεβαίως σαν υγιής εκδοτική εταιρεία ότι αυτά τα χρήματα- βάσει των συνταγματικών διατάξεων- τα δικαιούται και με το παραπάνω , λόγω της κυκλοφοριακής θέσης που κατέχει (στη 2η θέση εδώ και μήνες), πίσω από την πρώτη , που ανήκει σε εφοπλιστικό μεγιστάνα. Μια εφημερίδα αυτοδύναμη οικονομικά, που βασίζεται στον αριθμό φύλλων που πουλάει απέναντι σε λαμόγια, εκβιαστές, εμπόρους κάθε λογής , μεγαθήρια του χρήματος. Κι όμως αποτελεί το πρώτο αποκαλυπτικό έντυπο της χώρας, η πρώτη επιλογή στην ανάγνωση του περιπτέρου.

exofilo17-12

Εδώ λοιπόν, θα πρέπει η πολιτική και οικονομική κάστα και ελιτ της χώρας να αντιληφθεί ότι ήδη υπάρχει στην Ελλάδα και θα εξακολουθεί να υπάρχει ένα χαρακτηριστικό ταμπλόιντ φύλλο, που καθίσταται εξαιρετικό εμπορικό προϊόν, από τη στιγμή που δεν μπαίνει μέσα, απασχολεί δεκάδες οικογένειες μισθωτών και συνεργατών και βγάζει στη φόρα, ρεπορτάζ που ουδέποτε διανοήθηκε κανένας να πλασάρει ως “ωμή αλήθεια” στην αγορά.

Επιπρόσθετα:

—-Επηρρεάζει ιδεολογικά χιλιάδες πολίτες,

—-παρεμβαίνει στις πολιτικές , κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις,

—-φθείρει κυβερνητικούς μηχανισμούς,

—-δοκιμάζει τις αντοχές του πουριτανισμού και

—διαρκώς εκπλήσσει με το πιο καταναλωτικό πρωτοσέλιδο της ελεύθερης οικονομίας στον εκδοτικό χώρο. 

Άρα, οι πολιτικοί οφείλουν να σταματήσουν την κλάψα, οφείλουν να αντιληφθούν ότι μοιραίως θα γίνουν όλοι πρωτοσέλιδο- όταν υποπίπτουν σε αμαρτήματα- και οφείλουν να κατανοήσουν ότι όσο κι αν αντιμάχονται τα εξώφυλλά μας, τόσο εκτίθενται στην κοινή γνώμη και αποσυναρμολογούνται αλλά και απομυθοποιούνται στο καθεστωτικό και φτωχό ακροατήριό τους που και αυτό τους αμφισβητεί. 

Δεν είναι τυχαίο, ότι αυτοί που μπήκαν εχθρικά μπροστά μας, ο κόσμος τους εξαφάνισε πολιτικά. Και αυτή είναι η πεμπτουσία του Τύπου και των ΜΜΕ που δεν λυγίζουν στο κλεμμένο μερτικό της εξουσίας. Σε μια εποχή που η κυκλοφορία του χαρτιού ισοπεδώθηκε, το ΜΑΚΕΛΕΙΟ αυξάνει δύναμη, επιρροή και αναγνωσιμότητα. Σε μια εποχή που ο κόσμος φτύνει ακόμα και την ενημέρωση στην τηλεόραση, αγοράζει ΜΑΚΕΛΕΙΟ. Βλέπει makeleio.gr παρακολουθεί και κρίνει την πορεία μας.

1.indd

Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ πια, δεν έχει ανάγκη να ακολουθεί κανόνες ενημέρωσης. Γιατί με την παρέμβαση, τις καταγγελίες και την γραφή των ίδιων των αναγνωστών μας, θέτει το ίδιο τους κανόνες της ενημέρωσης εν τοις πράγμασι. Από τη στιγμή που την εφημερίδα δεν την γράφουμε εμείς αλλά όσοι την αγαπούν και την σέβονται.

Σέβας λοιπόν στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ. Κάθε εξώφυλλό μας, είναι η ανάγκη οι πολιτικοί να υπακούν στην βούληση του κοινού που τους ψηφίζει. 

Ελπίζουμε το πολιτικό σύστημα να έβαλε το μυαλό που πρέπει για να αντιληφθεί ότι όσοι πάνε απέναντί μας, πάνε απέναντι σε ένα μεγάλο ακροατήριο που μας ακολουθεί και που στο τέλος, τους ρίχνει στο πηγάδι της ανυπαρξίας τους στερώντας τους το μεροκάματο των 8.000 ευρώ που τόσο το χουν ανάγκη ως ανεπάγγελτοι που είναι οι περισσότεροι.

Δεν είναι τυχαίο ότι η δύναμη μας είναι επιχειρηματίες, πολιτικοί, δικαστές, ανώτατοι αξιωματούχοι που πρώτοι τρέχουν να δούν “τι γράφει σήμερα το ΜΑΚΕΛΕΙΟ”. Οι πολίτες όμως δεν έχουν τόση αγωνία. Γιατί ξέρουν ότι κάθε μέρα θα είναι χειρότερη για το πολιτικό σύστημα, εάν δεν κάθεται φρόνιμο και κλέβει. Άλλωστε, κάθε πρωί το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, γίνεται ανάρπαστο μέσα στο Κοινοβούλιο της Δημοκρατίας τους. Ξέρουν ότι το ξημέρωμα, κάποιος από όλους αυτούς, θα δει τη μούρη του στον καθρέφτη της κοινωνίας που δεν συγχωρεί. 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ν.Δ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ…..

    ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ…

    ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΟΥ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ

  2. Καλά όλα και σωστά. Μη μπερδεύεις όμως μια παρωχημένη κατάσταση υποκουλτούρας στην Αγγλία, με δεδομένες διαφορές Τύπου και λαού, με τον τρόπο που θα παρουσιάσεις τα ρεπορτάζ στην Ελλάδα. Όσο χάλια και να είμαστε, κανείς δε θα δεχτεί βρισιές, φρασεολογία τρούμπας και φανφάρες, ακόμα και αν λες το πιο σωστό πράγμα του κόσμου με αποδείξεις.
    Και μην κοιτάς ποιοί σχολιάζουν και τις πωλήσεις. Το άχτι τους βγάζουν. Την επόμενη στιγμή θα σε καταβαραθρώσουν αν νομίσεις ότι ανέβηκες σε πωλήσεις επειδή τάχα έγινες κοινωνικά αποδεκτός.
    Αν είχες διαλέξει άλλο πρότυπο, θα τους είχες πάρει όλους αμπάριζα. Τώρα χάνεις πολλούς βαθμούς. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

  3. Η εφημερίδα – φαινόμενο!!!

    ο ΧΡΥΣΌΣ ομως απ’ότι φαίνεται γενικότερα στη διακυβέρνηση του, έχει ενα θέμα με την ελευθερία….

    Χίο ένωσε τη φωνή σου με τον έτερο κατατρεγμενο και κυνηγημένο του Κουλη,
    ΓΙΏΡΓΟ ΤΡΑΓΚΑ….

    Απο μόνος του ο καθένας σας το μόνο που θα καταφέρνει θα’ναι απλώς να αναστατώνει το σύστημα.

    ΜΑΖΊ ΟΜΩΣ ΕΝΩΜΈΝΟΙ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΘΛΊΨΕΤΕ

    ΜΟΝΟ ΌΜΩΣ ΕΝΩΜΈΝΟΙ…!!

Comments are closed.