ΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ ΣΤΗ ΝΔ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ! «Τους παρακολουθούσαν για να τους προστατεύσουν»: Η δήλωση πασίγνωστου βουλευτή του Μητσοτάκη που προκάλεσε σάλο [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
nd

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε μια δήλωση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Μιλώντας στο Action24, ο κ. Κουμουτσάκος διερωτήθηκε αν «αποκλείεται οι παρακολουθήσεις να γινόντουσαν για προστασία των παρακολουθουμένων», καθώς όπως λέει τόσο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, όσο και ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, χειρίζονται «θέματα ζωτικής ασφάλειας», επομένως θα μπορούσαν να είχαν πέσει θύματα άλλων κυκλωμάτων ή συμφερόντων.

Επομένως, όπως λέει ο ίδιος, οι παρακολουθήσεις τους δεν έγιναν επειδή αντιμετωπίζονται ως κατάσκοποι, αλλά είναι ένα ακόμα «στρώμα προστασίας», με τους ισχυρισμούς αυτούς να προκαλούν τις αντιδράσεις τόσο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κώστα Σκανδαλίδης, όσο και της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώς Φωτίου που βρίσκονταν στο πάνελ.
,

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Η κ. Φωτίου, μάλιστα, χαρακτήρισε τα όσα είπε ο κ. Κουμουτσάκος «ευφυολόγημα», καθώς όπως είπε «είναι στα όρια της φαντασίας».

«Ακούσαμε το πρωτοφανές ευφυολόγημα του κ. Κουμουτσάκου ότι για λόγους δικής τους προστασίας παρακολουθούνταν οι έξι. Αυτό φαίνεται είναι το νέο επιχείρημα μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις στη Βουλή», τόνισε μεταξύ άλλων, η  Αν. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώ Φωτίου.

Η κ. Φωτίου, αναφερόμενη στη συζήτηση στη Βουλή κατά την πρόταση δυσπιστία ανέφερε ότι «η εικόνα στη Βουλή του πρωθυπουργού σε αποδρομή ήταν θλιβερή. Από τη μια απεδείχθη ότι αυτός είναι ο ενορχηστρωτής της δημοκρατικής εκτροπής, δηλαδή ο επικεφαλής του σκανδάλου των υποκλοπών. Δεν απάντησε σε κανένα από τα κρίσιμα ερωτήματα.

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών: "Κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής", Πέμπτη 12 Μαΐου 2022. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών: “Κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής”, Πέμπτη 12 Μαΐου 2022.
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

»Γιατί παρακολουθούνταν οι έξι πολιτειακοί παράγοντες. Εκ των οποίων ο υπουργός Ενέργειας-όταν όταν γίνονταν οι διαπραγματεύσεις για το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Οι δύο αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων επί δύο χρόνια για λόγους εθνικής ασφάλειας, δηλαδή ως ύποπτοι κατασκοπείας. Και τρεις ανώτατοι στο στράτευμα λειτουργοί που ήταν υπεύθυνοι των εξοπλιστικών προγραμμάτων συνολικά 15 δις ευρώ. Όταν ο κ. Μητσοτάκης δεν απαντά θίγεται η αξιοπιστία του στρατεύματος».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: