ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ! Πρωτοφανής αναπαράσταση παρουσία δικαστή και εισαγγελέα της Κύπρου για τη δολοφονία Ελλαδίτη υποπλοιάρχου – Με το Ευαγγέλιο στα χέρια ο Πρόεδρος, όρκισε επί τόπου τους μάρτυρες [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Κοινοποίηση:
cache_728x3000_Analog_medium_1450364_91918_1942022

Στην οδό Ηφαίστου 10 στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Λεμεσού, συνεχίστηκε την περασμένη εβδομάδα η διαδικασία της θανατικής ανάκρισης του 29χρονου υποπλοιάρχου, Βαγγέλη Φραγκούλη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 3/10/2020 σε αυτοκίνητο -αντίκα εντός της αποθήκης που ενοικίαζε. Να θυμίσουμε ότι την υπόθεση αποκάλυψε η εκπομπή Φως Στο Τούνελ  και ο δημοσιογράφος Νίκος Κοντορούσης που ταξίδεψε στη Λεμεσό. Η αυτοψία διενεργήθηκε κατόπιν αιτήματος του δικηγόρου της οικογένειας, το οποίο έγινε αποδεκτό.Το πρωτοφανές είναι ότι η συνεδρίαση του δικαστηρίου δεν έγινε στη δικαστική αίθουσα αλλά στον τόπο του εγκλήματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ο Πρόεδρος μάλιστα είχε μαζί του το Ευαγγέλιο και σε αυτό ορκίστηκαν κανονικά οι μάρτυρες.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, o θανατικός ανακριτής, Δικαστής Νικόδημος Φακοντής, συνοδευόμενος από την ανώτερη Δημόσια Κατήγορο, Ξένια Ξενοφώντος, τον δικηγόρο της οικογένειας Ηλία Στεφάνου, τη μητέρα του θύματος και από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, πραγματοποίησαν αυτοψία στην αποθήκη όπου εντοπίστηκε νεκρός ο 29χρονος Βαγγέλης. Σκοπός της αυτοψίας, να αντιληφθεί ο Δικαστής το μέρος που έλαβε χώρα το συμβάν, τη θέση του οχήματος αλλά και του θύματος, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης αντίληψη του Δικαστηρίου κατά τη μαρτυρία που θα προσαχθεί ενώπιόν του. Κυρίως αυτής του ιατροδικαστή δρα Μαρνερίδη που αφορά τον μηχανισμό θανάτου, όπως επίσης και τη μαρτυρία του αδελφού του θύματος ο οποίος ήταν το πρόσωπο που τον εντόπισε.

Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν σε διάφορα γεγονότα όπως επίσης και στον μηχανισμό θανάτου του 29χρονου υποπλοιάρχου. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στον μηχανισμό τον οποίο καταγράφει στην έκθεση του ο ιατροδικαστής Α. Μαρνερίδης, που αναφέρει ότι ο θανών χρησιμοποιώντας κόντρα την πόρτα του αυτοκινήτου, σταθεροποίησε το μαχαίρι και στη συνέχεια φέρνοντας το σώμα του προς της πόρτα, τραυματίστηκε θανάσιμα στην καρδιά. Ο θανατικός ανακριτής έλαβε γνώση για τη θέση του οχήματος, του θανόντα, των τεκμηρίων που παραλήφθηκαν από τη σκηνή, όπως επίσης και τον τρόπο που εισήλθε ο αδελφός του θύματος στην αποθήκη.

cache_728x3000_Analog_medium_1450364_91918_1942022

cache_728x3000_Analog_medium_1450363_149378_1942022

Αξίζει να αναφερθεί πως ο δικηγόρος της οικογένειας έκανε παραδεκτό γεγονός ότι η θήκη του μαχαιριού δεν ήταν στη θέση του συνοδηγού, πράγμα που καταγράφεται στο μαρτυρικό υλικό που λήφθηκε κατά τη διάρκεια φωτογράφισης της σκηνής από τους ανακριτές. Θυμίζουμε ότι η μητέρα είχε εκφράσει παράπονο σε τηλεοπτική εκπομπή για τη θήκη, λέγοντας ότι βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού και ότι δεν είχε παραληφθεί από την Αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, έδωσε μαρτυρία και ο αναπληρωτής λοχίας Αντρέας Οικονομίδης, του ΤΑΕ Λεμεσού, ο οποίος ανέλαβε αρχικά τη διερεύνηση της υπόθεσης και έφτασε πρώτος στη σκηνή. Ο θανατικός ανακριτής έλαβε απάντηση από τον κ. Οικονομίδη για το πώς μετακινήθηκε ο νεκρός έξω από το όχημα, με τον τελευταίο να λέει ότι τον μετακίνησαν σηκώνοντάς τον, τέσσερα μέλη της Δύναμης και στη συνέχεια τον τοποθέτησαν στο έδαφος.

Η αυτοψία ολοκληρώθηκε γύρω στις 10:30 το πρωί και η θανατική ανάκριση θα συνεχιστεί τέλος Μαΐου, όπου θα κληθούν να καταθέσουν μεταξύ άλλων, ο αδελφός του θύματος, ο δρ Μαρνερίδης αλλά και ο δρ Μάριος Καριόλου, Διευθυντής του Εργαστηρίου Δικανικής Γενετικής στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: