ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ Η ΕΠΑΡΣΗ, Η ΝΤΟΛΤΣΕ ΒΙΤΑ ΚΑΙ ΤΑ “ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ” ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ. ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ- ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ 3-0. ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΕ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΝ… “ΝΑΤΟΪΚΟ” ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Κοινοποίηση:
230127140233-01-novak-djokovic-stefanos-tsitsipas-australian-open-final-preview

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν απλά άψογος, πολύ ανώτερος από τον Στέφανο Τσιτσιπά και κατέκτησε το Australian Open με 3-0 σετ – Στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης ο Σέρβος θρύλος των 22 Grand Slams!
Δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω ο Στέφανος Τσιτσιπάς…

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν άψογος, εντυπωσιακός και με ΤΕΛΕΙΟ τένις στα 35 του επικράτησε στον μεγάλο τελικό με 3-0 σετ του Έλληνα τενίστα και κατέκτησε το Australian Open, φτάνοντας τα 22 Grand Slams και πιάνοντας στην κορυφή των τίτλων τον Ράφα Ναδάλ.

Ταυτόχρονα, ο Σέρβος θρύλος ανέβηκε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας τον Τσιτσιπά στο Νο.3 ο οποίος πλέον μετράει 16 χαμένους τελικούς στην καριέρα του.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο «Νόλε» σέρβιρε πρώτος στον αγώνα και πήρε με άνεση το game και το προβάδισμα, ενώ λίγο έλειψε να «σπάσει» το σερβίς του Τσιτσιπά στη συνέχεια. Ωστόσο, ο Έλληνας πρωταθλητής διατήρησε την ψυχραιμία του και αφού «έσβησε» δύο break points, ισοφάρισε σε 1-1, αλλά η «απάντηση» του Σέρβου ήταν άμεση και χωρίς να χάσει πόντο, προηγήθηκε με 2-1. Και αυτό που δεν κατάφερε ο Τζόκοβιτς στο δεύτερο game, το πέτυχε στο τέταρτο, καθώς έκανε το break και απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα, προηγούμενος με 3-1. Διατηρώντας το σερβίς του, αμέσως μετά, ο «Νόλε», έφΤασε στο 4-1, ενώ ο «Στεφ» κατάφερε με δυσκολία να μειώσει σε 4-2.

Ο Σέρβος άσος, πήρε και πάλι το σερβίς και χωρίς να δυσκολευθεί ιδιαίτερα, έφθασε μία «ανάσα» από την κατάκτηση του σετ (5-2). Στην συνέχεια, ο Τσιτσιπάς, σέρβιρε για να παραμείνει «ζωντανός» στην διεκδίκηση του πρώτου σετ και τα κατάφερε εύκολα, μειώνοντας σε 5-3. Οι μπάλες, πέρασαν εκ νέου στα χέρια του 35χρονου θρύλου του παγκοσμίου τένις, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την εμπειρία του και πήρε το πρώτο σετ με 6-3, μετά από μόλις 38 λεπτά αγώνα.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς σέρβιρε και προηγήθηκε με 1-0, αλλά ο Σέρβος «απάντησε» άμεσα και ισοφάρισε. Στο τρίτο game ο Τσιτσιπάς έδειξε να «ξυπνά» αγωνιστικά και χωρίς να χάσει πόντο, προηγήθηκε με 2-1. Στη συνέχεια, οι δύο τενίστες διατήρησαν το σερβίς τους με τον 24χρονο Έλληνα να προηγείται 3-2 και τον Σέρβο να ισοφαρίζει σε 3-3. Στο έβδομο game και σε μία προσπάθεια να αποκρούσει το κτύπημα του Τσιτσιπά, ο Τζόκοβιτς έπεσε στο έδαφος, ευτυχώς χωρίς περαιτέρω συνέπειες. Σε ένα φαινομενικά εύκολο κτύπημα πάνω στον φιλέ, ο «Tsitsifast» έδρασε βεβιασμένα και ο «Νόλε» ισοφάρισε σε 40-40.

Όμως, ο Στέφανος αντέδρασε και διατήρησε το σερβίς του (4-3), κρατώντας στο ακέραιο την αγωνία για την συνέχεια. Η αγωνιστική ανάκαμψη του Τσιτσιπά, δεν «εξαργυρώθηκε», καθώς ο Σέρβος κατάφερε με υπερπροσπάθεια να κρατήσει το σερβίς του και να ισοφαρίσει εκ νέου (4-4). Παρά την αντίδραση του Τζόκοβιτς (από 40-0 σε 40-30), ο νεαρός Έλληνας διατήρησε το σερβίς του (5-4) «υποχρεώνοντας» τον Σέρβο να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ. Μετά από ένα game «θρίλερ», όπου ο «Tsitsifast» έφθασε σε set point, ο Τζόκοβιτς κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Με συνοπτικές διαδικασίες και ένα «καθαρό» game ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 6-5, μεταφέροντας το άγχος στην πλευρά του Τζόκοβιτς. Ωστόσο, ο Σέρβος ανταποκρίθηκε στο… βάρος και -έστω και δύσκολα- έστειλε το σετ στο tie break. Εκεί, παρά το mini break του «Νόλε», ο Τσιτσιπάς «απάντησε» σε 1-1, με τον Τζόκοβιτς να κρατά το σερβίς του και να προηγείται με 2-1. Σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο, η εμπειρία του Σέρβου, αποδείχθηκε καταλυτική, καθώς με δύο διαδοχικούς πόντους, προηγήθηκε με 4-1. Ομως ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και με break, αλλά και διαδοχικούς πόντους, μείωσε σε 4-3 και ισοφάρισε σε 4-4. Ο Τζόκοβιτς, είχε και πάλι… απάντηση, με αποτέλεσμα να πάρει ξανά προβάδισμα (5-4) και να φθάσει στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 7-4, μετά από μία ώρα και δέκα λεπτά.

Το τρίτο σετ, άρχισε με διαδοχικά break, πρώτα από τον Τσιτσιπά και αμέσως μετά από τον Τζόκοβιτς. Στην συνέχεια, αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους (2-2 και 3-3), με τον Σέρβο να διαχειρίζεται ιδανικά τις συνθήκες και να υπερασπίζεται με εξαιρετικό τρόπο τα κεκτημένα. Δεν είναι άλλωστε τυχαία -και παραμένει- ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών και μάλιστα σ’ αυτήν την ηλικία. Ο «Νόλε» προηγήθηκε με 4-3, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής, δεν ήταν διατεθειμένος να «παραδοθεί άνευ όρων» και ισοφάρισε σε 4-4. Με ένα «καθαρό» game, ο Σέρβος προηγήθηκε με 5-4 και οι μπάλες πήγαν στα χέρια του Τσιτσιπά, ο οποίος σέρβιρε για να παραμείνει στο ματς και ανταποκρίθηκε, ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Παίζοντας με… ρομποτική ακρίβεια, ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με 6-5 κι έθεσε ξανά τον Τσιτσιπά με την «πλάτη στον τοίχο». Ο νεαρός, ανταπεξήλθε εκ νέου και αφού ισοφάρισε σε 6-6, «έστειλε» το σετ στο tie break. Ο Σέρβος, ο οποίος πριν τον αγώνα έκανε λόγο ακόμη και για πέντε σετ, είχε φθάσει τόσο κοντά στην νίκη, που δεν… γινόταν να χάσει την ευκαιρία. Προηγήθηκε γρήγορα με 5-0 κι έκλεισε το σετ και το ματς με 7-5, μετά από 1 ώρα και 10 λεπτά παιχνιδιού, γράφοντας ιστορία με τα 22 Grand Slams, όσα έχει και ο Ναδάλ. Στα 20 ο 3ος Ρότζερ Φέντερερ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

52 Σχόλια

  1. παρακολουθω τενις πανω απο 50 χρονια!!! συνεχως γιατι το προτιμω απο το ποδοσφαιρο!! κατα την γνωμη μου ο καλυτερος ηταν , ασχετως του ποσα grand slam , ο φεντερερ!!! Τελειος παικτης ,ευγενης,σεβομενος τους αντιπαλους του,χωρις κανεις να μπορει να του προσαψει κατι το μεμπτονΙΙΙ ξερετε οτι ο σερβος χανοντας σε ενα ματσ κτυπησε την μπα;λα απο τον θυμο του εκτος γηπεδου και εκτυπησε μια γυναικα με αποτελεσμα να διακοψοθν οι κριτες τον αγωνα εισ βαρος του ,να του κανουν οξυτατες παρατηρησεις και τον υποχρεωσαν να στειλει επιστολη συγγνωμης και μαλιστα στο τελοις εγραφε <> Αυτα για το ηθος!!!

  2. οσο για τους σερβους,να ξερετε οτο οχι μονο οι τουρκοι θελουν το Αιγαιο ακκαι και οι σερβοι και οι βουλγαροι εχουν διακαη ποθο να κατεβουν στο Αιγαιο!!! και σας θυμιζω την συμπεριφορα τους στον αγωνα ΜΠΑΣΚΕΤ των εθνικων ομαδων που ερχισαν τμε καρεκλες να χτυπουν τους παικτες μας!!! αυτα τα λιγα για να μαθαινετε!!!

  3. Από χαρακτήρα? Σε βίντεο του μακελειό τον ακούσαμε να βρίζει στα ελληνικά το σπίτι κάποιου…πιθανό διαιτητή. Τα υπόλοιπα δικά σας…

  4. Μην τσσκωνεστε ρε παιδιά,απλά ο Τζόκοβιτς είναι ανώτερος του Τσιτσιπα….απλά…

  5. Από Αυστραλία γραφω έχω να σας πω πως είναι πολύ μεγάλη μαγκιά που έχουμε τενίστα n3 στην παγκόσμια κατάταξη, τα λεφτά που βγάζει τα βγάζει μόνος του και όχι με την συνεργασία του δημοσίου δηλ λαμογιες, δεν χρειάζεται τόσος χλευασμός από πάρτι μας

  6. 35 χρονων ο Σερβος κ τρωει δυο δυο για πρωινο την νεα γενια….ο nadal o roger k o joker …..μετα το χαος…….

  7. του σκίσε τα υπατα ο.σερβοσ. πίνει αίμα το λιοντάρι από την Σερβία. δεν παίζει.

  8. ΤΣΙΤΣΙ??? ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!

  9. Ο αμπολιαστος 35αρης καθαρισε το μπολιασμενο 25ρη για πολλοστη φορα… σαν καλοβρασμενο αυγο!
    Σκορ 11 – 2

    1. Μπράβο ρε Μητσάρα……το γλέντησε το αχώνευτο τυπάκι !!!

  10. Ο τσιτσιφιογκος εχει απλως πολλα νευρα οταν χανει και προσπαθει να βρει δικαιολογιες σημερα με τα φωτα διαφημισεων δηθεν…ρε αι πάενε

  11. ως συνηθως οι Ελληνες ζηλοφθονοι στις επιτυχιες των αλλων!! παντα ο ελληνας να μισει τον αλλο ελληνα !!! για αυτο παμε καλα!! οσο για το τενις,που το μαθατε??? στα χωραφια σας η στα μαντρια σας??? βεβαια ,αν εισαστε εσεις θα ειχατε παρει ολα τα grand slam!!! Δεν ξερετε τι σημαινει να ειναι ενας στις κορυφαιες θεσεις ενος αθληματος,οπως το τενις ,που ουτε πως ειναι μια ρακετα δεν ξερατε στο χωριο ,πως ειναι!!! οσο για τον σερβο του οποιου η αξια ειναι αναμφισβητητη,δεν ειναι και τοσο φιλελληνας οσο νομιζετε!!Βριζευε τον Τσιτσιπα και γιατι εκανε το εμβολιο.εσεις γιατι τρεξατε ολοι και τρυπηθηκατε???Βεβαια που να ξερετε τι σημαινει επεμβαση σtο RNA δηλ εμμεσα στο DNA και σε ολα τα κυτταρα του οργανισμου μας!!!σταματηστε ελληνες να τρωγομαστε μεταξυ μας και να κυταξουμε αυτο που λεγεται πατριδα,Ελλαδα:!!

  12. ζηλια ψωρα και κακία ξεφτυλισμενοι ολοι σας που βριζεται καποιον που εκανε 1 εκ ενω εσεις χαχνετε για ψιλα να αγορασετε ενα καπουτσινο

  13. Ο Νόβακ είναι ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών. Μετά και από τα περσινά ήθελε σαν τρελός να κερδίσει το φετινό Αυστραλιανό (ευτυχώς οι Αυστραλοί πήραν πίσω τα μέτρα και του επέτρεψαν να παίξει). Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει σήμερα. Μετά τη νίκη έκλεγε για πέντε λεπτά από τη συγκίνηση και το παράπονο.
    Για μένα, με τη στάση που κράτησε από πέρσι μέχρι σήμερα, βάζοντας την ακεραιότητα του πάνω από τα χρήματα, τη δόξα και την υποταγή, είναι ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών και όλων των αθλημάτων. Η ευγένεια του χαρακτήρα του και το ήθος του ωστόσο ήταν γνωστά από πριν.

    Εκεί πάντως στην Αυστραλία οι πολιτικοί που του απαγόρεψαν πέρσι την είσοδο δεν ξέρω γιατί πικράθηκαν περισσότερο: Επειδή κέρδισε το τουρνουά ή επειδή οι κερκίδες σε όλους τους αγώνες του τον υποστήριζαν. Μάλλον το δεύτερο πόνεσε περισσότερο.

  14. Καβάλησε το καλάμι αλλά του μπήκε στόν κώλο.Αρκετά μας ζαλίσατε τα παπάρια με τον καραγκιόζη…..

  15. Όλη η Ελλάδα τον Νόβακ Τζόκοβιτς στηρίζει για τους ξεκάθαρους και αυτονοητους λόγους… τώρα το τσουτσεκι που ούτε ελληνικά δεν ξέρει να αρθρώσει μόνο οι συστημικοί βρωμοδημοσιογραφοι το λιβανιζουν…δόξα και τιμή στον Σέρβο γιατί έχει αξίες…

  16. ….ΚΑΛΑ ΤΟΝ Γ@Μ&Σ€ ΤΟΝ ΝΕΟΤΑΞΑΚΟ ΜΠΟΛΙΑΣΜΕΝΟ ΞΕΤΣΙΠΑ!!….

  17. ούτως ή άλλως με τον Νόλε ήμουν.Δεν στενοχωρήθηκα καθόλου για το κακομαθημένο παρτάλι

  18. Ο μουλός εκμεταλλεύτηκε ότι την περίοδο που χώθηκε στο Tennis είχαν αποχωρήσει λόγο ηλικίας τέσσερις τεράστιοι αθλητές.Το ότι θα έχανε από τον γίγαντα του tennis το ήξερε αλλά δεν τον απασχολεί και ιδιαίτερα διότι άρπαξε 1.000.000 ευρουλάκια.
    Από την άλλη ο Νόβακ έχει μεν τρελό ατελείωτο χρήμα αλλά θέλει να αφήσει και αθάνατο όνομα και σαν αθλητής πριν κρεμάσει τα παπούτσια.

  19. Κάποιοι πού κατοικούν στην Ελλάδα έχουν ακόμα ψυχολογικά προβλήματα επειδή η Ελλάδα πήρε το Euro 2004 τον Τσιτσιπα θά υποστήριζαν;

  20. Κι ενω ο Στεφανος εχει ολα τα προσοντα για την πρωτη θεση ,εχει μια μικρη διαφορα απο τον σερβο ,δεν παιζει τοσο εξυπνα και πονηρα οσο παιζει ο σερβος.Και εξηγουμαι πολλα χτυπηματα του Στεφανου βλεπεις πριν το χτυπημα της μπαλας που θα την στειλει,κατι που δεν δειχνει ο σερβος.Και μη ξεχνατε οτι ειναι τριτος στον κοσμο!

  21. Ότι και να λέμε ο Τσιτσι πήρε τους παραδες. εμείς τη κάνουμε?

      1. το όνομα που βαζεις και αυτα που γραφεις δειχνει οτι χρειαζεσαι ψυχιατρικη παρακολουθηση επειγοντως

  22. Τον “ξεβρακωσε” σαν κακομαθημένο τσουτσεκι.

  23. Συμφωνώ με τον Στέλιο.Στην ηλικία του βγάζει εκατομμύρια. Έπαιξε τελικό με τον καλύτερο ,έχασε ,πήρε ένα σημαντικό μάθημα πολυτιμότερο απο το….μύριο .Οι άλλοι ακόμα ψάχνονται …

    1. Αρχίδια μάθημα πήρε. Τον ΠΟΥΛΟ θα πάρει και στα επόμενα.

  24. Έχετε παρατηρήσει ότι όποτε ο Τσιτσιπάς πρόκειται νά εκπροσωπήσει τήν Ελλαδα, σέ αγώνες όπως πχ Ολυμπιακους καί Davis Cup τραυματίζεται ξαφνικά μέ προτίμηση στήν πατούσα, γιά νά Μήν τού τύχει καμιά στραβή καί χάσει χρήματα από τά συνεχή τουρνουά τής μάσας ;

  25. Ο Νόβακ σαν γνήσιος ορθόδοξος δεν μάσησε, δεν έκανε το μπόλι και το σύστημα τον είχε αποκλείσει από το προηγούμενο τουρνουά! Αντίθετα ο τσιτσιπάς μπολιάστηκε για να παίξει μη λέγοντας κουβέντα για τον εκβιασμό. Από τη μία το φως, από την άλλη οι υποστηρικτές των εμβολίων με εκβιασμούς αποκλεισμού για όποιον δεν έκανε το μπόλι. Τους ξεφτίλησες πάλι αγόρι μου τζόκοβιτς!

    1. ολη μέρα τον παίζεις πανίβλακα

      1. Μια χαρά τα λέει Γκιόζη…..πόσα μπόλια έκανες ρε παρτάλι ??? 5 εεε ??

  26. Αυτές είναι οι σκληρές αλήθειες που δεν θέλει να ακούει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

  27. Δεν συμπαθώ σαν χαρακτήρα ούτε τον ένα ούτε τον άλλο. Αλλά είναι πολύ καλοί τενίστες και οι δύο. Μπράβο τους.

  28. ΔΟΞΑ Κ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΔΟΥΛΩΤΟ ΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ Κ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

    1. Λίγο είναι ρε μεγάλε που μέχρι χθες ήξερες μονο τις ρακέτες στη παραλία;Αντε κομπλεξαρες

  29. Και κλαμμα η πολονοεβραια fun του tennis και τεννιστρια Μαρεβα Γκραμποφσκι συζηγο της πρωθυπουργαρας μας και κλαμμα η τεννιστρια δημοσιογραφος του τουρκοκαναλου SKAI Κοσιωνη μαζι τους και ο μπουμπουκος Αδωνης Γεωργιαδης που ηξεραι τεννις απο το χωριο του απο κουνια…….δεν μπορει χωρις Εκαλη τεννις Club…………………Δεν εχουμαι παραπονο μπορει η Κουλα να μας ρημαξαι στα τρεια χρονια διακυβερνησης του αλλα μας εφαιρε στο σπιτι μας το φτωχικο αθλημα που λεγεται τεννις……..Οσο για τον Τσιτσιπα αντι για εθνοσημο στο πετο ως γνησιος εκπροσωπος των ελληνων στο εν λογο αθλημα οπως μας πιπιλιζουν τα εδω ΜΜΕ μας μοστραρει την Adidas……κρημα

  30. Ηρεμια! Τι σχεση εχει ο Τζοκοβιτς με τον Τσιτσιπα? Ο Σερβος ειναι το νουμερο 1 του πλανητη μακραν! Ο… Αυστραλος ΟΚ μεσα στη πενταδα!

  31. Ο Ντόλε είναι παλληκάρι, χριστιανός ορθόδοξος με το όνομα, με αγαθοεργίες και φιλανθρωπίες, πατριώτης της χώρας του. Τι σχέση έχει με τον δικό μας τον ξενέρωτο Τσιτσιπά;

  32. Έχω την εντύπωση ότι ο τρίτος λόγος του άρθρου, είναι ο κυριότερος της ήττας του. Κουτό παιδί δεν ξέρει τι λέει μία από τις δέκα εντολές.

  33. Δεν πειραζει.Αλλωστε ο Νολε εχει ολο το πακετο ενος αγωνιστηκαι πρωταθλητη.Αριστη φυσικη κατασταση,εμπειρια,ψυχραιμια και υπομονη.Οσο για τον Στεφανο,πολυ καλος παιχτης,του λειπει η αθλητικη ωριμοτητα.Οταν εχεις τον καθε ασχετο που νομιζει οτι τα ξερει ολα σαν προπονητης,στα βασικαγια την κορυφη,υστερεις.

  34. εφτασε στο τελικο και τσιμπησε καπου 1 εκ ευρουλακια ..εσεις αντε να ριξετε μια ματια αυριο τι υπαρχει στο καλαθι της νοικοκυρας

  35. Ο ΤΣΙΤΣΙ ΕΙΧΕ ΟΠΑΔΟ ΤΟΝ ΜΠΙΛΛΥ ΓΚΕΙΤΣ…….. … ΑΛΛΑ Κ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΣΤΑΡΙΣΜΑ…. ΔΕ ΒΟΗΘΗΣΕ……. ΕΙΝΑΙ ΛΑΠΑΣ-ΦΛΩΡΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ.

  36. ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕ! ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ!

    1. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ Ο ΜΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΚΟ ΖΕΙ… ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

      1. Αυτος στο Μονακο εσυ στη γκαρσονιεριτσα σου να βγαζεις σελφι τη κατεψυγμένη πιτσα που τρως.

      1. ΤΟ 5G ΣΤΟ ΜΟΝΑΚΟ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΗ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ

        1. Σωστό! Ενω στην Τουρκία που την βοηθάνε δεν εχει καθόλου…

Comments are closed.