ΤΙ ΠΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ;;; – Δένδιας : “Η ΕΕ θα προστατέψει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα”

Κοινοποίηση:
dendias-ypex

Τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και η Ε.Ε. έχει την αποφασιστικότητα να προστατέψει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο.

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, κατά την επίσκεψη τους στο Στρατιωτικό Φυλάκιο 1, στις Καστανιές του Έβρου, ενώ διαμήνυσε στην Άγκυρα πως “είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε υπό καθεστώς απειλών ή να βοηθήσουμε στη νομιμοποίηση των συνεχών παραβιάσεων της νομιμότητας εκ μέρους της Τουρκίας”.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον κ. Μπορέλ και αναφέρθηκε στα γεγονότα στα ελληνονοτουρκικά σύνορα, λέγοντας: «Στο μέρος αυτό, πριν από λιγότερο από 4 μήνες, Έλληνες, Ευρωπαίοι και η διεθνής κοινότητα έγιναν μάρτυρες μιας αδιανόητης κατάστασης: της εκμετάλλευσης από την Τουρκία της ελπίδας χιλιάδων ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή.

Εκμετάλλευσης ανθρώπων που είχαν ενεργά καθοδηγηθεί εδώ, προκειμένου να διέλθουν τα σύνορα, παραπλανημένοι από εκστρατείες παραπληροφόρησης που είχαν ενορχηστρωθεί από Τούρκους αξιωματούχους στο υψηλότερο επίπεδο, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι τα σύνορα αυτά ήταν ανοικτά και ότι περισσότεροι από εκατό χιλιάδες τα είχαν διασχίσει μεταβαίνοντας στην Ελλάδα και την ΕΕ».

Τόνισε ότι «απέτυχε αυτή η θλιβερή απόπειρα εκβιασμού της ΕΕ για απόσπαση παραχωρήσεων» και σημείωσε πως «εδώ στον Έβρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Κομισιόν, καθώς και με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, εξέφρασαν στις 3 Μαρτίου την αποφασιστικότητα της ΕΕ να προστατέψει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ξυπνα βλακα καραφλοχιπη Δενδια…
    Η Ευρωπαιοι χεστηκαν για εμας…
    Κοιταξτε να ενισχυσετε τις Ενοπλες Δυναμεις της χωρας με νεες φρεγατες, τορπιλες νεου τυπου για τα υ/β και ΤΟΜΑ για το στρατο…και ασε τα γλυψιματα στην ΕΕ.

  2. Εαν δεν εχεις νυχια να ξυστεις μην περιμενεις αλλους να σε ξυσουν,αντε ξυπνατε ρε πολιτικοι της πλακας και της φαπας,απο τις πολλες……επικυψεις,ρε ανευθυνοι μισελληνες και χαμαληδες της καθε μιας Γερμανιδας Μερκελ χανεται σιγα,σιγα η χωρα μας,η Ελλαδα μας ,διαλυοντε απο το καταραμενο περασμα που ψηφιασαμε ενα πολιτικο ανευθυνο της γνωστης “αγιας οικογενειας”,ενα πολιτικο που Ισλαμοποιει με τους εκατονταδες χιλιαδες Μουσουλμανους που μας εχει φερει ,με εντολη ανωθεν ,σε ολη την Χωρα χανονται τα παντα ,Θρησκεια ,Πατριδα,Οικογενεια,διωχνει τα Ελληνοπουλα εξω για να βρουν εργασια,αλλα……ευτυχως γι αυτον κραταει ολη την σαρα και την μαρα που εφερε,και ετσι η …..ευτυχια και το χαμογελο του δεν σβηνει ποτε απο το προσωπο του!!!!!!

  3. Μα δεν φαίνεται και από την φωτογραφία ότι είναι αχωνευτος?..Μάλλον και άχρηστος!

  4. Οι πολίτες τι πίνουν και τον ψηφίζουν αυτόν και τα υπόλοιπα ανθελληνικά σούργελα.

Comments are closed.