ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ;;; Νέα δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ – Πάμε για την πιο βρώμικη εκλογική διαδικασία της τελευταίας 30ετίας

Κοινοποίηση:
BouliSimaia

Mια πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis (παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ATTICA TV) και οποία εστιάζει στις εκλογικές προτιμήσεις και τα “πιστεύω” των ανδρών και γυναικών ηλικίας 17 έως 34 ετών, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για το τι θα ψηφίσουν ότι μόνο οι 400.000 νέοι ψηφοφόροι στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αλλά και περίπου 700.000 μεταξύ 17 και 30 ετών
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της Palmos Analysis, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα έξι μονάδων έναντι της ΝΔ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 25% έναντι 19% της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει το 9% των ερωτηθέντων, ενώ το ΜέΡΑ25  φθάνει το 6% και η εθνικιστική δεξιά άλλο ένα 6% το οποίο αναζητεί τώρα κομματική στέγη.

Στο 5% βρίσκεται το ΚΚΕ, 3% είναι το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης, ενώ το 17% των νέων ανθρώπων που ρωτήθηκαν δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό νιώθουν ότι βρίσκεται πιο κοντά τους, το 23% των νέων δίνει προβάδισμα στον Αλέξη Τσίπρα και ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 20%, ο Γιάννης Βαρουφάκης με 7% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Δημήτρη Κουτσούμπα με 6%.

Ενδιαφέροντα είναι τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης, καθώς η νέα γενιά ιεραρχεί ως σημαντικότερα προβλήματα την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την ανεργία και την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία και την παιδεία, με τα ζητήματα της διαφθοράς και των υποκλοπών να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Η έρευνα καταγράφει μία μεγάλη κρίση εμπιστοσύνης των νέων ανθρώπων προς τους θεσμούς, καθώς εκτός από την οικογένεια και τις ένοπλες δυνάμεις, η εμπιστοσύνη που εκφράζεται για την αστυνομία, την εκκλησία, τη δικαιοσύνη, τα κόμματα και το κοινοβούλιο βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά.

Η ανασφάλεια που επικρατεί στις τάξεις των νέων ανθρώπων αποτυπώνεται στις απαντήσεις που δίνουν στο ερώτημα εάν θα επέλεγαν να ζήσουν μόνιμα στο εξωτερικό, όπου το 64% απαντά θετικά, ενώ το 71% συμφωνεί να επιτραπεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Στο ερώτημα για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα, θετικό εμφανίζεται το 48% και αρνητικό το 44%, ενώ το 47% τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης ινδικής κάνναβης. Το 62% τέλος απορρίπτει την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. “”………πιο βρώμικη εκλογική διαδικασία της τελευταίας 30ετίας.”” 🤣🤣🤣👏👏👏 αντε να τα εκατοστησετε…. που μαλλον δεν…………….. το -σταν…. θα χωνευτη…. και μονο με μικρουτσικο ερευγμό μαλιστα….. :-)))

  2. Το κομμα καθορίζει την ευρυτητα του θυλακιου, τουρκικα τσέπη, η Εθνική συνειδηση καθορίζει το πατριωτικο συμφέρον και εγω, γνησιο Ελληνικό γιδοπροβατο, δεν επιλεγω γιδοβοσκο αλλά ορος.

  3. Ένωση Κεντρώων πλέον. Ξύπνα μαλάκα Έλληνα, μόνο με μπινελίκι και φάπα ξυπνάς.

  4. Μόνο εθνικιστικά εθνικοπατριωτικά κόμματα για να τους ξεφορτωθούμε! ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ δαγκωτό και μονοκούκι απ όλους τους εθνικιστές συναγωνιστές του Ηλία.
    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

  5. Γνωρίζεις φυσικά ότι ο Τεντ Σαράντος, πρώην Καρυωτάκης από την Σάμο, ο φίλος σου, είναι μαύρος. Όλοι οι κάτοικοι της Σάμου είναι μαύροι σαν την Κλεοπάτρα. Εεεε γιατί μούγκα στην στρούγκα? Περίμενε ψήφο μαύρο και εσύ και η Μενδώνη. Όλος ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί και εσείς μιλιά

  6. Δαγκωτο ΑΝ.ΕΛ και Πανο Καμμένοι μονο πατριωτες🙂

  7. ΣΥΡΙΖΑ μπας και φύγει.
    Έχουμε καταντήσει να φοβόμαστε να μπούμε σούπερ μάρκετ και να περνάμε τα σύνορα για βενζίνη. Άλλωστε τη συνθήκη των Πρεσπών εκεί την άφησε.Δεν έκανε τίποτα..ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

    1. και εσυ θα ξαναψηφισεις αυτον που την υπεγραψε την προδοσια….κλεισου μεσα και μην πας να ψηφισεις….

    1. αλλη μια αποδειξη οσοι ειναι κατω απο το αυλακι ουτε ενδιαφερονται για την προδοσια της Μακεδονιας….ολοι οι μπουρτζοβλαχοι χαμουτζηδες θα ψηφισουν τον ΠΡΟΔΟΤΗ της Μακεδονιας…40 κομματα εχει ρε γιδι πρεπει παλι τους ιδιους να ψηφισεις….

Comments are closed.