ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ; Ο βασιλικός κανόνας που ο Γουίλιαμ και η Κέιτ παραβαίνουν συνέχεια και προκαλεί πονοκέφαλο στην Ελισάβετ

Κοινοποίηση:
Γουίλιαμ και η Κέιτ

Όταν πρόκειται για τις βασιλικές οικογένειες, και δη αυτή της Βρετανίας, η εφαρμογή των κανόνων και του αυστηρού πρωτοκόλλου αποτελεί την αρχή του παντός. Πόσο μάλλον όταν αυτά είναι υπεύθυνα για την τέλεια εικόνα και το προφίλ των μελών του παλατιού που βγαίνει προς τα έξω.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, για παράδειγμα, είναι γνωστό τοις πάσι ότι ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια τον αυστηρό τρόπο ζωής των βασιλέων της Βρετανίας, όντες πάντα ευγενικοί, αλλά και γονείς πρότυπα όσον αφορά στο μεγάλωμα και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

Υπάρχει, ωστόσο, ένας βασικός κανόνας, που το ζευγάρι έχει παραβιάσει αρκετές φορές. Αυτός δεν είναι άλλος από το όταν θέλουν να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι να επιβιβάζεται όλη η οικογένεια στο ίδιο αεροσκάφος. Ένα από τα δόγματα της βασιλικής οικογένειας είναι να αποτρέπει στους κληρονόμους του θρόνου να επιβιβάζονται μαζεμένοι στο ίδιο αεροπλάνο. Ο λόγος; Το απίθανο συμβάν το αεροπλάνο να πέσει και να σκοτωθούν όλοι μαζί.

Ο συγκεκριμένος κανόνας εφαρμόζεται από τις πρώτες μέρες των αεροπορικών ταξιδιών, όταν τα αεροπλάνα ακόμη δεν ήταν τόσο ασφαλή και αεροπορικά δυστυχήματα σημειωνόντουσαν σε συχνά χρονικά διαστήματα.

Η πρώτη φορά, λοιπόν, που ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον παραβίασαν τον συγκεκριμένο κανόνα ήταν το 2014 όταν πραγματοποίησαν ένα ταξίδι στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, μαζί με τον πρίγκιπα Τζορτζ, ο οποίος κανονικά θα έπρεπε να τους ακολουθήσει με άλλο αεροσκάφος. Έκτοτε, το ζευγάρι ταξιδεύει συνεχώς με τα παιδιά του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: