ΤΗΝ “ΑΚΟΥΣΑΝ”! Τα έφηβα δελφίνια μαστουρώνουν μασώντας παραισθησιογόνα ψάρια [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
-Dolphins-dolphins-10346667-1024-768

Οι άνθρωποι φαίνεται πως δεν είναι οι μόνοι που «φτιάχνονται» με ναρκωτικά για ψυχαγωγικούς λόγους. Οι ζωολόγοι, πλέον, επιβεβαιώνουν ότι και τα δελφίνια το κάνουν, επίσης.
Συγκεκριμένα, ένα υποβρύχιο πείραμα επιβεβαίωσε μια μακροχρόνια υποψία.

Τα συγκεκριμένα είδη ψαριών διαθέτει μια δηλητηριώδη τοξίνη που ονομάζεται τετροδοτοξίνη και που κάλλιστα θα μπορούσε να σκοτώσει ακόμη και άνθρωπο.

Το εν λόγω δηλητήριο χρησιμοποιείται στην ιαπωνική κουζίνα σε συγκεκριμένες δοσολογίες για να δώσει στους πελάτες ένα αίσθημα ευφορίας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις που ο εξειδικευμένος σεφ είναι λιγουλάκι απρόσεχτος, έχει σκοτώσει αρκετους συνδαιτημόνες.

Ειδικότερα, ένα βίντεο του βρετανικού δικτύου BBC παρουσιάζει μια ομάδα δελφινιών να μασούν ένα ψάρι puffer, που μοιάζει ακόμη αρκετά ζωντανό, για να αισθανθούν το ίδιο με τους ανθρώπους αίσθημα χημικής ευφορίας.

Το γεγονός ότι τα θηλαστικά «πασάρουν» το ψάρι το ένα στο άλλο, όχι και πολύ διαφορετικά από τη συνήθεια των ανθρώπων να πασάρουν από χέρι σε χέρι το τσιγαριλίκι χασίς, ενισχύει τον «αστείο» ανθρωπομορφισμό της όλης υπόθεσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το BBC για να καταγράψει τα πλάνα χρησιμοποίησε ένα ρομπότ ψάρι εξοπλισμένο με κάμερα, το οποίο κολυμπούσε δίπλα-δίπλα στα ανήλικα δελφίνια, προκειμένου να συλλάβει τις εικόνες από το «πάρτι».

Τα δελφίνια πέταγαν το αβοήθητο τοξικό ψαράκι έξω από το νερό, πριν το ξαναπιάσουν. Όταν τελείωσαν, τα δελφίνια απελευθέρωσαν το ψάρι puffer, που κολύμπησε προς τη σωτηρία. Μετά τα ύποπτα παιχνίδια τους, τα δελφίνια έμοιαζαν, όπως και το μικρό ψαράκι, αρκετά ζαλισμένα και «ασταθή» στις κινήσεις τους.

«Αφού μάσούλησαν το ψάρι puffer κι ευγενικά το έκαναν «πάσα» το ένα στο άλλο, τα δελφίνια άρχισαν να συμπεριφέρονται πολύ παράξενα. Στεκόντουσαν με τις μύτες τους έξω από το νερό, λες και τους γοήτευε η ίδια τους η αντανάκλαση», τόνισε ο ζωολόγος Ρομπ Πίλεϊ. «Πρόκειται για μια περίπτωση όπου νεαρά δελφίνια επίτηδες πειραματίζονται με κάτι που κι αυτά κι εμείς γνωρίζουμε ότι είναι πολύ τοξικό», συνέχισε ο ζωολόγος για τα «άτακτα» δελφίνια.

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: