ΤΕΛΟΣ η Euroleague για φέτος…

Κοινοποίηση:
720_720805_8cb26f698e-96cdc5b14389dce8

Ραντεβού για τη νέα αγωνιστική σεζόν δίνουν οι ομάδες της EuroLeague καθώς τα εμπόδια που έφερε η πανδημία αποδείχτηκαν ανυπέρβλητα με αποτέλεσμα η διοργανώτρια αρχή να «σφυρίξει» τέλος.
Ως την πιο δύσκολη απόφαση που έχει παρθεί έως τώρα στην Euroleague χαρακτήρισε τη σημερινή ο Ζόρντι Μπερτομέου. Ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργανώτριας αρχής τόνισε πως «χωρίς αμφιβολία, είναι η πιο δύσκολη απόφαση που πήραμε στην εικοσάχρονη ιστορία μας» ανακοινώνοντας πως «εξαιτίας λόγων που είναι πάνω από τον έλεγχό μας, είμαστε αναγκασμένοι να διακόψουμε την πιο πετυχημένη και συναρπαστική σεζόν στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Το προσωρινό «λουκέτο» που μπήκε στα μέσα Μαρτίου έγινε πλέον μόνιμο με τη σεζόν 2019/20 να περνά στην ιστορία.

Έπειτα από σύσκεψη ανάμεσα στις 11 ομάδες της EuroLeague (με εγγυημένο συμβόλαιο) και τον Ζόρντι Μπερτομέου πάρθηκε η οριστική απόφαση για τη διακοπή της διοργάνωσης με τον Παναθηναϊκό να είναι η μοναδική ομάδα που εμφανίστηκε αρνητική.

Οι ακριβείς λόγοι διακοπής περιγράφονται στην ανακοίνωση και είναι οι εξής:

Η υγεία και η ασφάλεια των παικτών, των οπαδών, των συνεργατών και όλων των ανθρώπων αποτελεί προτεραιότητα.

Η εξέλιξη της πανδημίας και οι διαφορετικοί νόμοι που ισχύουν σε όλες τις χώρες, δεν εξασφάλιζαν πως όλες οι ομάδες θα μπορούσαν να πάνε στα προπονητικά τους κέντρα με τις ίδιες συνθήκες.
Η ενδεχόμενη επιστροφή στις προπονήσεις και οι τρεις εβδομάδες που θα είχαν οι ομάδες να προετοιμαστούν, ίσως να αυξάνουν το ρίσκο για τραυματισμούς.
Οι ίδιες 18 ομάδες τη νέα σεζόν
Η EuroLeague ανακοίνωσε επίσης πως οι ομάδες που θα πλαισιώσουν την διοργάνωση τη νέα σεζόν θα είναι οι ίδιες με φέτος.

Η νέα Ευρωλίγκα, θα αρχίσει το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου και του Eurocup στις 30 Σεπτεμβρίου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: