ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ! Νέα διάταξη για τρομοκράτες βάζει τέλος στο “αγροτικό”

Κοινοποίηση:
4488012

Τέλος στα προνόμια που προσφέρει η κράτηση σε αγροτικές φυλακές για τους τρομοκράτες βάζει η διάταξη που εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής. Η διάταξη είναι προφανές ότι αφορά και τον Δημήτρη Κουφοντίνα της 17Ν.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η αρχική διάταξη όταν είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στο νομοσχέδιο δεν είχε ρητή αναφορά, αλλά πλέον στο νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, η αναφορά είναι απολύτως ξεκάθαρη.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: “Απαγορεύεται η μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές και στην Κ.Α.Υ.Φ. σε όσους κρατούμενους έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα τρομοκρατίας”.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όταν ψηφιστεί ο νόμος ο Δημήτρης Κουφοντίνας που κρατείται στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου θα μεταφερθεί σε άλλες φυλακές χάνοντας τα προνόμια που προσφέρουν οι αγροτικές φυλακές. Επικρατέστερες φυλακές για τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα θεωρούνται αυτές του Δομοκού, της Νιγρίτας και του Μαλανδρίνου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: