ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ για το Internet Explorer: Αλλάζουν τα πάντα από 15/6

Κοινοποίηση:
Internet Explorer

Παρελθόν καθιστά τον Internet Explorer η Microsoft, με την παλιά μηχανή αναζήτησης να αποσύρεται οριστικά από το διαδίκτυο αύριο Τετάρτη (15/6).

Ο τεχνολογικός γίγαντας σταδιακά απομακρύνθηκε από το λογισμικό αυτό μετά από 27 χρόνια λειτουργίας, ξεκινώντας εκ νέου με το νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge το 2015, για να συμπέσει με την κυκλοφορία των Windows 10.

Η υποστήριξη για την τελική έκδοση, τον Internet Explorer 11, διατηρήθηκε, παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι τον είχαν ήδη εγκαταλείψει.

Ο τερματισμός του Internet Explorer σημαίνει ότι δεν θα κυκλοφορούν πλέον σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας και διορθώσεις σφαλμάτων.

Σύμφωνα με το Statcounter, μόλις το 0,45% των χρηστών του Διαδικτύου εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης, καθώς έχει αντικατασταθεί από τα υπόλοιπα (google, chrome,mozilla, yahoo κλπ).
Σε μια ανάρτηση που εξηγούσε την απόφαση πέρυσι, ο Sean Lyndersay, διευθυντής προγράμματος ομάδας συνεργατών για το Microsoft Edge, έγραψε το εξής: «Τον τελευταίο χρόνο, μπορεί να έχετε παρατηρήσει την απομάκρυνσή μας από την υποστήριξη του Internet Explorer (IE), όπως και μια ανακοίνωση του τέλους της υποστήριξης για το πρόγραμμα από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Microsoft 365.

«Σήμερα, βρισκόμαστε στο επόμενο στάδιο αυτού του ταξιδιού: Ανακοινώνουμε ότι το μέλλον του Internet Explorer στα Windows 10 βρίσκεται στο Microsoft Edge.

«Όχι μόνο είναι μια ταχύτερη, πιο ασφαλής και πιο σύγχρονη εμπειρία περιήγησης από τον Internet Explorer, αλλά είναι επίσης σε θέση να αντιμετωπίσει ένα βασικό πρόβλημα: Τη συμβατότητα για παλαιότερους ιστότοπους και εφαρμογές παλαιού τύπου.»
Η εταιρεία είχε ήδη ανοίξει το δρόμο για τον τερματισμό του Internet Explorer, τερματίζοντας την υποστήριξή του στην εφαρμογή web Microsoft Teams το 2020.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: