ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;; Χαμένοι και με τα αντίμετρα του Τσίπρα όσοι έχουν εισόδημα 10.000 έως 15.000 ευρώ

Κοινοποίηση:
An male accountant at telephone  preparing income taxes

Τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ισχυρίζονται ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις το 2019. Ακόμα και ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg ισχυρίστηκε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι πλέον αποφασίζει η Ελλάδα και όχι οι δανειστές για το πως θα επιτευχθεί ο στόχος του προϋπολογισμού. Προφανώς ο κ. Τσίπρας δεν έχει διαβάσει και το Μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο, το οποίο περιλαμβάνει ρητά τη μείωση των συντάξεων και του αφορολογήτου ορίου.

Ο πρωθυπουργός, «πουλάει ελπίδα»

Στους συνταξιούχους που κυριολεκτικά ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας θα διαπιστώσουν από το νέο έτος ότι θα μειωθεί η σύνταξη τους έως και 18%, ενώ ταυτόχρονα καταργείται και το ΕΚΑΣ. Μάλιστα οι μειώσεις θα συνεχισθούν και τα επόμενα χρόνια μέχρι την εξάλειψη της προσωπικής διαφοράς.

Όπως προαναφέρθηκε την επόμενη διετία έρχονται πολύ σκληρά μέτρα. Μείωση των συντάξεων και του αφορολογήτου ορίου. Ωστόσο, έρχονται και τα αντίμετρα. Μόνο που τα αντίμετρα δεν αφορούν στους συνταξιούχους καθώς, οι παρεμβάσεις της πρώτης χρονιάς στοχεύουν στα σχολικά γεύματα και στο επίδομα στέγασης. Τον δεύτερο χρόνο θα υπάρχουν παρεμβάσεις στη φορολογία. Από τις παρεμβάσεις όμως δεν ωφελούνται όμως όλοι οι φορολογούμενοι.

Για παράδειγμα φορολογούμενοι με εισοδήματα 10.000 ευρώ ή 15.000 ευρώ θα είναι χαμένοι τόσο με τα μέτρα όσο και με τα αντίμετρα (μείωση του κατώτατου φορολογικού συντελεστή και μηδενισμός της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ).

Πηγή: liberal.gr 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: