ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ! Η Βρετανία στέλνει και τρίτο πλοίο στον Περσικό

Κοινοποίηση:
bretaniko_ploio

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σταλεί και τρίτο πολεμικό πλοίο στον Περσικό Κόλπο, προσθέτοντας ωστόσο ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει σχέση με τις τρέχουσες εξελίξεις στο Ιράν. «Αυτές οι μακρόπνοες κινήσεις δεν αποτελούν κλιμάκωση», αναφέρεται σε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι πρόκειται για κινήσεις ρουτίνας.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς αξιωματούχους, η φρεγάτα HMS Kent θα αναπτυχθεί στην περιοχή αργότερα μέσα στο έτος.
Η ένταση μεταξύ του Ιράν και της Μεγάλης Βρετανίας κλιμακώθηκε τον Ιούλιο, όταν το Βασιλικό Ναυτικό και οι αρχές του Γιβραλτάρ κατάσχεσαν ιρανικό τάνκερ, ισχυριζόμενοι ότι μετέφερε παράνομα πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αργότερα το Λονδίνο δήλωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν προσπάθησαν να «εκτρέψουν» την πορεία βρετανικού δεξαμενόπλοιο από τα διεθνή σε ιρανικά ύδατα στον Περσικό Κόλπο.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Ιράν καταδίκασε την απόφαση να σταλεί στρατιωτική συνοδεία στο δεξαμενόπλοιο, δηλώνοντας ότι οι προηγούμενες ενέργειες της Μεγάλης Βρετανίας έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: