Σύλληψη 2 ατόμων για μεταφορά λ@θρομεταναστών σε Έβρο και Ξάνθη…

Κοινοποίηση:
1-15

Συνελήφθησαν χθες (15-9-2020), στους νομούς Έβρου και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις μεταφοράς και απόπειρας μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να επιχειρεί να επιβιβάσει σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, προκειμένου να τους προωθήσει, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Στη δεύτερη περίπτωση χθες το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 14-9-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: