Σύγκρουση τρένων: «Να μην το ζήσει αυτό άλλος άνθρωπος». 350 επιβάτες, μαζεύουν νεκρούς

Κοινοποίηση:
202303010107577290

Η συγκλονιστική μαρτυρία στο LamiaReport νεαρής Λαμιώτισσας που ήταν μέσα στο τρένο το οποίο συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία.

Εμφανώς σοκαρισμένη μίλησε στο LamiaReport μια επιβάτιδα από τη Λαμία, που ταξίδευε με τη μοιραία αμαξοστοιχία το βράδυ της Τρίτης από το Λιανοκλάδι στη Θεσσαλονίκη.

«Ξεκίνησα από το Λιανοκλάδι για Θεσσαλονίκη. Είχαμε μια καθυστέρηση 15′ λεπτά στα Παλαιοφάρσαλα και στη συνέχεια ξεκινήσαμε και πάλι για Θεσσαλονίκη. Ήμουν στο δεύτερο βαγόνι. Λίγο πριν τα Τέμπη ξαφνικά ακούστηκε ένα δυνατό μπαμ και τιναχτήκαμε κυριολεκτικά στον αέρα. Το τρένο μετά τη σύγκρουση εκτροχιάστηκε, ενώ το μπροστινό βαγόνι το οποίο διαλύθηκε εντελώς πήρε και φωτιά. Ακολούθησαν σκηνές πανικού. Βγήκαμε από τα παράθυρα από το τουμπαρισμένο βαγόνι βοηθώντας οι επιβάτες ο ένας τον άλλο για να απεγκλωβιστούμε. Είδα πολλούς τραυματίες και αυτό που δεν ξεχάσω ποτέ, είναι μια κοπέλα περίπου 20 ετών με ακρωτηριασμένο πόδι. Είμαι πολύ σοκαρισμένη. Να μην το ζήσει αυτό άλλος άνθρωπος…», είπε η κοπέλα στο LamiaReport.

Πληροφορίες για νεκρούς και πολλούς σοβαρά τραυματίες

Το IC62 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Hellenic Train είχε ξεκινήσει στις 19:22’ από την πρωτεύουσα, και αναχώρησε με 48 λεπτά καθυστέρηση από τον Παλαιοφάρσαλο, περίπου στις 22:39’

Λίγα λεπτά αργότερα στο ύψος του Ευαγγελισμού είχαμε τη σφοδρή σύγκρουση που είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά κάποια βαγόνια, ενώ κάποια από αυτά έχουν εκτροχιαστεί.

Μέσα στο τρένο υπήρχαν περίπου 350 επιβάτες οι οποίοι άρχισαν να πηδάνε από τα παράθυρα, ενώ περισσότερα από 30 ασθενοφόρα κυρίως από τη Λάρισα, αλλά και από Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και άλλες περιοχές έφτασαν στο σημείο προκειμένου να παραλάβουν άγνωστο – προς το παρόν – αριθμό τραυματιών, ενώ εκφράζονται φόβοι και για νεκρούς, αφού το πρώτο βαγόνι διαλύθηκε κυριολεκτικά.

Εάν η σύγκρουση είχε γίνει λίγο πιο πάνω μέσα στα τούνελ θα θρηνούσαμε δεκάδες νεκρούς. Ωστόσο και τώρα υπάρχουν πληροφορίες για οκτώ νεκρούς και δεκάδες σοβαρά τραυματίες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, καθώς και κλιμάκιο του ΕΜΟΔΕ.

από το lamiareport

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: