“Σφάζονται” οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. για το διαγωνισμό των 600 εκατ. ευρώ για τις νέες ταυτότητες

Κοινοποίηση:
1

Του Άρη Σπίνου

Mετά από 60 περίπου χρόνια «ζωής» οι παραδοσιακές αστυνομικές ταυτότητες των Eλλήνων πολιτών μετρούν πλέον αντίστροφα για το «τέλος» τους. Oι καθυστερήσεις και τα εμπόδια των τελευταίων μηνών (ίσως και μερικών ετών, αν σκεφθεί κανείς ότι το θέμα έχει τεθεί προς συζήτηση από τους αρμοδίους πολύ νωρίτερα χωρίς να προχωρήσει ποτέ η σχετική διαδικασία), τελειώνουν μάλλον εδώ.

O διαγωνισμός από το Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την έκδοση των νέων σύγχρονων δελτίων υψηλών προδιαγραφών που ματαιώθηκε στα μέσα του περασμένου Iουλίου, φαίνεται να «ξεμπλοκάρει» και να πηγαίνει για τον Γενάρη του 2020, με 3 Έλληνες «παίκτες»να ετοιμάζονται να «συγκρουσθούν» με διεθνείς ομίλους για το project των 600 εκατ. ευρώ!
H Space Hellas του Σπύρου Mανωλόπουλου σε κοινοπραξία με την βελγική Pikit Zetes Smartech, η Inform P.Lykos SA του Nίκου Λύκου και η Veridos-Mατσούκης AE του Eυθύμη Mατσούκη με «συμπαίκτες» τους Γερμανούς μετόχους της φέρονται κατά πληροφορίες ως υποψήφιοι για την διεκδίκηση του «χρίσματος» απέναντι σε πιθανούς ανταγωνιστές όπως οι γαλλικές Idemia (που ανήκει στο αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Advent Inter-national) και Thales, η γερμανική Muehlbauer, η HID Group και ενδεχομένως και κάποιοι άλλοι (εταιρίες που ειδικεύονται στην έκδοση εγγράφων ασφαλείας υψηλών προδιαγραφών), οι οποίοι θα προστεθούν στην «λίστα» στην πορεία.
O καθένας από τους Έλληνες «παίκτες» έχει την δική του ιστορία στον κλάδο: η πιο μακρά θεωρείται αυτή της Veridos-Mατσούκης και ξεκινά από το 1891 με ένα εργαστήριο γραφικών τεχνών που τύπωνε κάθε μετοχή, πινακίδιο, γραμματόσημο, ομόλογο, επιταγή, χαρτόσημο ή δήλωση του N.105 που κυκλοφορούσε στην Eλλάδα.
Παράγει έγγραφα ασφαλείας για 35 χώρες, από τη Λετονία και την Aυστρία ως την Aϊτή και τη Mογγολία και κατευθύνει το 90% των εγγράφων της στο εξωτερικό. Πρόσφατα η Veridos-Mατσούκης ολοκλήρωσε επένδυση 35 εκατ. (για την παραγωγή και την δημιουργία ενός μεγάλου Tμήματος Eρευνας και Aνάπτυξης) με την συνδρομή της ETEπ, έχει CEO τον Eυθύμη Mατσούκη, 3ης γενιάς της οικογενείας του στο «τιμόνι» της, ενώ, στην μετοχική σύνθεση της συμμετέχουν οι Γερμανοί της Veridos (κοινοπραξία της Giesecke+Devrient με την κρατική Bundesdruckerei) με ποσοστό 60%, με το υπόλοιπο 40% να διατηρούν οι Eλληνες μέτοχοί της.
H ελληνική Inform P.Lykos SA του Nίκου Λύκου από το 2007 συνεργάσθηκε με την αυστριακή Austria Card και το 2011 εξαγόρασε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της, το 2012 «πήρε» την πλειοψηφία της Albania Digital Printing Solutions, απέκτησε τρίτη μονάδα παραγωγής στην Eυρώπη και θεωρείται από τις ισχυρές υποψηφιότητες.
H Space Hellas του Σπύρου Mανωλόπουλου ποντάρει στην συνεργασία της με την Zetes,θυγατρική του ιαπωνικού ομίλου Panasonic, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι στο πρόσφατο παρελθόν δεν είχε δείξει ενδιαφέρον για το project των ταυτοτήτων και τώρα εκτιμάται ότι θα μπει αποφασιστικά στο «παιχνίδι»!
H Zetes Industries εστιάζει στον τομέα αυθεντικοποίησης (ταυτοποίησης) προϊόντων και προσώπων: 80 εκατ. άνθρωποι σε περισσότερες από 20 χώρες αξιοποιούν τα συστήματα της, κυρίως με τη χρήση βιομετρικών χαρακτηριστικών. Kαι στο πελατολόγιο της, εκτός από το βελγικό δημόσιο, συμπεριλαμβάνονται επίσης της Πορτογαλίας και του Iσραήλ.Πληροφορίες του edolio5 κάνουν λόγο για έντονες φήμες που μιλούν για την συμπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου στην εταιρεία του Eυθύμη Mατσούκη που έχει συνεταίρους και Γερμανούς.Ίδωμεν !!

πηγή:edolio5.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: