Συρία: Νεκρός Ρώσος εθελοντής μαχητής από πυρά τουρκικών στρατευμάτων στην Ιντλίμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Ρώσος εθελοντής μαχητής της οργάνωσης «Wagner Group» έχασε την ζωή του κατά τις μάχες κατά των Τούρκων στο Χαν Σεϊχούν.

Ο Ρώσος στρατιώτης ο 34χρονος  Ιλία Γκεοργκίεβιτς σκοτώθηκε ενώ συμμετείχε εθελοντικά στην επίθεση του Συριακού Αραβικού Στρατού στην πόλη Χαν Σεΐχούν.

«Ο εθελοντής της «PMC Wagner» Πολυάκοφ Ιλία Γκεοργκίεβιτς, που γεννήθηκε στις 19/2/1985, από το Κράσνοντάρ που πολέμηση στην Ντονμπάς, πέθανε μαχόμενος στη Συρία», αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δραστηριοποιήθηκαν κοντά στις πρώτες γραμμές του κυβερνητικού μετώπου στην Ιντλίμπ, όταν ο Συριακός Αραβικός Στρατός ξεκίνησε  την επιχείρηση στην περιοχή.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ, έκανε επίσημη δήλωση στην οποία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή των ρωσικών στρατευμάτων στις επιθετικές επιχειρήσεις στη βορειοδυτική Συρία.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Συριακός Αραβικός Στρατός, κατέλαβε την πόλη Χαν Σεΐχούν μετά από μια σύντομη επιχείρηση εναντίον των τζιχαντιστών μαχητών.

Ο πόλεμος στην Συρία, στο έδαφος, κατά την γνώμη των περισσότερων αναλυτών, κερδήθηκε από τους Ρώσους εθελοντές της Wagner που εδώ και χρόνια αγωνίζονται για να μην επικρατήσει ο ισλαμικός φασισμός στην Συρία,\

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: