Συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά στη Θάσο: Προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Σε εξέλιξη βρίσκεται για δεύτερο 24ωρο η φωτιά στη Θάσο, που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (10/8).

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που μετέβησαν με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Κεραμωτή Καβάλας.

Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η εικόνα στο νησί είναι καλύτερη και στο μέτωπο δεν υπάρχουν άνεμοι. Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα καταφέρουν να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Η φωτιά καίει ένα δάσος, το οποίο είναι συμπαγές, και είναι δύσκολη η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά στις κατασκηνώσεις, που είναι κλειστές, ενώ δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Έγινε αμέσως αντιληπτή χάρη στις πολλές περιπολίες που κάνουν στα δάση του νησιού εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας και νυχτερινής παρατήρησης.

Μήνυμα από το 112

Νωρίτερα σήμερα δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού στα Κοίνυρα, με τους πολίτες να λαμβάνουν στα κινητά τηλέφωνά τους μήνυμα από το 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Χρήστος Πολίτης εξήγησε ότι το μήνυμα είχε καθαρά και μόνο προληπτικό χαρακτήρα προκειμένου να προστατευτούν κάτοικοι και τουρίστες από τους πυκνούς καπνούς που επικρατούν στην περιοχή και όχι γιατί κινδυνεύει ο οικισμός από την φωτιά.

Τραυματισμός εθελοντών πυροσβεστών

Δύο εθελοντές πυροσβέστες τραυματίστηκαν, το βράδυ της Τετάρτης (10/08), και μάλιστα στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς ένας από τους δύο αιμορραγούσε στο κεφάλι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της τοπικής ιστοσελίδας kavalanews.gr, οι δύο τραυματίες διακομίσθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και, στη συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στην Καβάλα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: