Συνελήφθη 54χρονος Μαροκινός που έκλεψε τις βαλίτσες με τα διαβατήρια

Κοινοποίηση:
αστυνομια-περιπολικο

Η Ελληνική Αστυνομία, προχώρησε στη σύλληψη ενός 54χρονου Μαροκινού για την κλοπή διαβατηρίων στην Καλλιθέα στις 15 Μαΐου από βαν εταιρείας σεκιούριτι ενώ έχουν ταυτοποποιηθεί και αναζητούνται άλλοι δύο αλλοδαποί.

Από την έρευνα της Αστυνομίας είχε ταυτοποιηθεί ως δράστης της κλοπής ο 54χρονος ο οποίος την Κυριακή το πρωί παραδόθηκε μόνος του στο ΑΤ Καλλιθέας ωστόσο τα διαβατήρια παραμένουν άφαντα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 54χρονος διέρρηξε το βαν της εταιρείας σεκιούριτι και αφαίρεσε δύο βαλίτσες που περιείχαν 81 διαβατήρια με σκοπό την παράδοσή τους σε Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής.

Στη συνέχεια ο 54χρονος πέταξε τις βαλίτσες και διέθεσε τα διαβατήρια στους δύο αλλοδαπούς σε καφενείο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βαλίτσες είχαν σύστημα εντοπισμού GPS ενώ ο 54χρονος ταυτοποιήθηκε τόσο από δαχτυλικά αποτυπώματα όσο και από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τις κινήσεις του.

Ο δράστης συνελήφθη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα και για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοχή και στην οικία του 54χρονου στην Καλλιθέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

• ρουχισμός, παπούτσια, ρολόι και γυαλιά ηλίου που φορούσε κατά τη διάρκεια της κλοπής,
• αεροβόλο πιστόλι,
• μικροποσότητα κάνναβης και
• πλήθος καρτών sim.

Τόσο ο συλληφθείς, όσο και οι συγκατηγορούμενοι του έχουν κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη κατά περίπτωση για κλοπές, εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση, διευκόλυνση παράνομης εξόδου από το ελληνικό έδαφος, κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των συγκατηγορούμενών του, καθώς και των αφαιρεθέντων διαβατηρίων συνεχίζεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Να δεις που οι κάτοχοι των διαβατηρίων ψήφισαν!

Comments are closed.