Συνελήφθη συνεργάτης του Τραμπ – Κατηγορείται πως ενεργούσε για χάρη των Ην. Αραβικών Εμιράτων

Κοινοποίηση:
trummmp

Στο “σκαμνί” αναμένεται να βρεθεί δισεκατομμυριούχος φίλος και συνεργάτης του Τραμπ που κατηγορείται πως ενεργούσε για χάρη των Ην. Αραβικών Εμιράτων.
Ο Τόμας Μπάρακ, δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και επί μακρόν φίλος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, συνελήφθη και κατηγορείται για παραβίαση του νόμου που αφορά στα ξένα λόμπι, ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ την Τρίτη.
Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι ο Μπάρακ συνελήφθη στην Καλιφόρνια και αντιμετωπίζει κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες ο επιχειρηματίας φέρεται να άσκησε πιέσεις εκ μέρους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) για περίοδο δύο ετών μεταξύ Απριλίου 2016 και Απριλίου 2018.

«Το κατηγορητήριο αποδίδει συμπεριφορά που σχετίζεται με τις παράνομες προσπάθειες των εναγομένων για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΑΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες υπό την καθοδήγηση ανώτερων αξιωματούχων των ΗΑΕ, επηρεάζοντας τις θέσεις εξωτερικής πολιτικής της εκστρατείας ενός υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών του 2016 και, στη συνέχεια, τις θέσεις εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών στην νέα κυβέρνηση, καθώς και ότι επεδίωξαν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη υπέρ των συμφερόντων των ΗΑΕ» αναφέρει η ανακοίνωση.

Εκείνη την εποχή, ο Μπάρακ, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της ιδιωτικής εταιρείας Colony Capital, ενήργησε ως πρόεδρος του ταμείου ορκωμοσίας του Τραμπ για το 2017.
Ένα κατηγορητήριο που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης αναφέρει ότι ο Μπάρακ κατηγορήθηκε συγκεκριμένα ότι ενεργούσε ως πράκτορας ξένης κυβέρνησης, παρεμποδίζοντας τη δικαιοσύνη και έκανε «πολλαπλές» ψευδείς δηλώσεις σε ομοσπονδιακούς πράκτορες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: