Συναγερμός στο Τελ Αβίβ: Μπαράζ επιθέσεων από την Ράφα πρώτη φορά εδώ και 4 μήνες – Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
ΔΩΣΔΔΩΣΔΔ

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι σήμερα στην μητροπολιτική περιοχή του Τελ Αβίβ και σε άλλες περιοχές του κεντρικού Ισραήλ για «εισερχόμενα πυρά» από τη Λωρίδα της Γάζας, σε μια πυραυλική επίθεση άνευ προηγουμένου τους τελευταίους 4 μήνες κι ενώ καρκινοβατούν οι προσπάθειες για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ισραηλινών ενόπλων δυνάεμων, 10 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την Ράφα – hot spot των τελευταίων εβδομάδων καθώς εκεί στοχεύουν οι επιχειρήσεις του Ισραήλ εγείροντας διεθνή ανησυχία και καταδίκη για τη μοίρα του 1,5 εκατ. αμάχων. Παράλληλα η Ράφα είναι για το Ισραήλ όπου ενεργούν ακόμη τουλάχιστον τέσσερις μεραρχίες της Χαμάς, γεγονός που ενισχύει την επιχειρηματολογία του υπέρ της  εκεί επιχείρησης και συνέχισης του πολέμου κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι οι περισσότεροι πύραυλοι αντιμετωπίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα της χώρας,  Iron Dome,  και δεν προκάλεσαν τραυματισμούς, με τα υπολείμματά τους να πέφτουν σε διάφορα σημεία και τους πολίτες να αναζητούν ασφάλεια στα καταφύγια.

Η Χαμάς έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές κάνοντας λόγο για αντίποινα στο Ισραήλ, λόγω των επιχειρήσεών του στη Ράφα.

  • Σε σημερινή τους ανακοίνωση στο κανάλι τους στο Telegram, οι Ταξιαρχίες ανακοίνωσαν ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν ως απάντηση στις “σιωνιστικές σφαγές εναντίον αμάχων”, όπως τις αποκάλεσαν.

Το δίκτυο Al-Aqsa TV της Χαμάς μετέδωσε ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Times of Israel είχαν αναφέρει ότι ο Ισραηλινός Στρατός πιστεύει πως η Χαμάς έχει τη δυνατότητα να εξαπολύσει επιθέσεις με ρουκέτες στο κεντρικό Ισραήλ από την περιοχή της Ράφα και όταν τα στρατεύματα προχωρήσουν περαιτέρω στην πόλη, η τρομοκρατική ομάδα είναι πιθανό να πραγματοποιήσει μια τέτοια επίθεση.

Πολεμικό συμβούλιο για τους ομήρους

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι προγραμματίζεται συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου για σήμερα το απόγευμα για να συζητηθούν οι προσπάθειες για την εξασφάλιση της απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει στην Ιερουσαλήμ σήμερα το απόγευμα στις 9:00 μ.μ. (6:00 μ.μ. GMT) για να συζητήσει μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων», είπε ο Ισραηλινός αξιωματούχος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς ανανεώνονται οι προσπάθειες για την εξασφάλιση συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στο παλαιστινιακό έδαφος έπειτα από περισσότερους από επτά μήνες καταστροφικού πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

 

Με πληροφορίες από The Times of Israel

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: