Συναγερμός στην Ινδία: 200 πακιστανοί τρομοκράτες ετοιμάζουν αιματοκύλισμα στο Κασμίρ

Κοινοποίηση:
cscscsc

Οι δυνάμεις ασφαλείας στο Τζαμού και το Κασμίρ βρίσκονται σε μέγιστη επαγρύπνηση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Σχεδόν 200 τρομοκράτες φέρεται να περιμένουν σε διάφορες τοποθεσίες στο PoK για να εισέλθουν στο Τζαμού και στο Κασμίρ, σύμφωνα με αναφορές πληροφοριών που επικαλείται υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

Σύμφωνα με το άτομο που γνωρίζει την εξέλιξη, οι περιπολίες της Δύναμης Ασφάλειας των Συνόρων (BSF) και του Στρατού έχουν αυξηθεί κατά μήκος του LoC ως απόκριση σε εκτιμήσεις απειλών προκειμένου να αποτραπούν τυχόν προσπάθειες διείσδυσης.

Ο αξιωματικός είπε ότι οι τρομοκράτες εκπαιδεύονται να εισέρχονται στο Τζαμού και στο Κασμίρ μέσω τοποθεσιών «σήραγγας και ποταμών» και έχουν δεσμούς με τους LeT, Jaish-e-Mohammad και Hizbul Mujahideen.

«Καθώς οι περισσότερες από τις διαδρομές που υιοθέτησαν οι τρομοκράτες είναι εκτεθειμένες, σχεδιάζουν να διεισδύσουν μέσω σήραγγας και παραποτάμιων περιοχών», ανέφερε ο αξιωματούχος στην έκθεσή του από την ANI.

Σύμφωνα με άλλο αξιωματούχο, οι τρομοκράτες προσπαθούν αυτή τη στιγμή να χρησιμοποιήσουν τους δρόμους Rajouri-Poonch στα νότια της περιοχής Pir Panjal.

«Το επίκεντρο της διείσδυσης έχει μετατοπιστεί σε μεγάλο βαθμό στα νότια του Πιρ Παντζάλ», είπε ο αξιωματούχος.

«Η διείσδυση στην κοιλάδα του Κασμίρ έχει μειωθεί σε σύγκριση με άλλες διαδρομές», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Το Amarnath Yatra, ένα ινδουιστικό προσκύνημα 43 ημερών που διαρκεί δύο εβδομάδες, ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου μετά από μια διακοπή δύο ετών και χιλιάδες προσκυνητές επισκέπτονται ήδη την Επικράτεια της Ένωσης. Ως αποτέλεσμα, οι πληροφορίες για αυτές τις τοποθεσίες εκτόξευσης σε όλο το LoC είναι σημαντικές.

Καθώς οι περισσότερες από τις προσπάθειές τους έχουν ματαιωθεί και οι τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί σε πολλές επιχειρήσεις, ο αξιωματούχος είπε ότι υπήρξαν μόνο λίγες περιπτώσεις επιτυχούς διείσδυσης κατά μήκος του LoC στην κοιλάδα μέχρι στιγμής φέτος.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι 121 τρομοκράτες είχαν σκοτωθεί έως τις 28 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, με την πλειονότητα των δολοφονηθέντων να είναι Over Ground Workers που συνδέονται με τους LeT (68), τους JeM (29) και τους HM (16). , ενώ ο αριθμός των διεθνών τρομοκρατών ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτος.

Πηγή: directus.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: