Συναγερμός και σε κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας – Εντοπίστηκαν έξι κρούσματα

Κοινοποίηση:
krousmata

Ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κατασκηνώσεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, νέα κρούσματα κορωνοϊού σε κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας, έγιναν γνωστά νωρίτερα, σήμερα το πρωί. Πρόκειται για έξι κρούσματα μέχρι στιγμής. Τόσο τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά όσο και αυτά που ήταν στην ίδια ομαδα, απομονώθηκαν και αναχώρησαν από την κατασκήνωση, ενώ διεξάγεται ιχνηλάτηση με rapid και self test στα παιδιά και τους εργαζόμενους της κατασκήνωσης, για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων.

Στην συγκεκριμένη κατασκήνωση αυτή την καλοκαιρινή περίοδο βρίσκονταν περίπου 1.600 παιδιά ηλικίας 6-15 ετών. «Οι γονείς τους και οι κηδεμόνες τους εχουν ειδοποιηθεί, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, τηρούνται όλα όσα προβλέπονται και ορίζονται απο τον ΕΟΔΥ», δήλωσε ο υπευθυνος της κατασκηνωσης κ. Σκούρας.

Κρούσματα σε ακόμη τρεις κατασκηνώσεις

Χθες, έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε μία κατασκήνωση στο Καπανδρίτι. Πρόκειται για τρία, μόνο, κρούσματα, τα οποία, ωστόσο, ήταν αρκετά για να προκαλέσουν πανικό στους υπεύθυνους της κατασκήνωσης, αλλά και τους γονείς των παιδιών-κατασκηνωτών, πολλοί από τους οποίους έσπευσαν να τα απομακρύνουν από τις εγκαταστάσεις.

Νωρίτερα, είχαν εντοπιστεί 14 κρούσματα σε κατασκήνωση στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής και ακόμη 30 σε κατασκήνωση στα Χανιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: