Συναγερμός! Κορωνοϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια στην Ιταλία

Κοινοποίηση:
κορωνοιος-ιταλια-1068x604

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου – Στους 79 οι νεκροί στη χώρα από τον κορωνοϊό
Η ιταλική κυβέρνηση διέταξε το άμεσο κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων, λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Το συγκεκριμένο μέτρο που αποφασίστηκε και ελήφθη σήμερα, στη διάρκεια συνεδρίασης στο Palazzo Chigi, στο επίσημο πρωθυπουργικό μέγαρο της Ιταλίας, θα έχει διάρκεια μέχρι τα μέσα Μαρτίου και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή.

Για να καταλήξει στη συγκεκριμένη απόφαση, η ιταλική κυβέρνηση βασίστηκε στη γνώμη επιστημονικής επιτροπής, η οποία είχε προτείνει από την Τρίτη το λουκέτο σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις για ένα μήνα.

Επιπλέον, στηρίχθηκε στη θέση του υπουργού Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντζα, ο οποίος υπεραμύνθηκε του κλεισίματος των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Η απόφαση για το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων έφερε αντιδράσεις στους κόλπους της αντιπολίτευσης, με τον επικεφαλής της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι να επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως «είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων για την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών, που θα υποχρεωθούν να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτιμ λόγω των κλειστών σχολείων».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: