Συνέδριο ΝΔ: Η στήριξη Μητσοτάκη σε Πατούλη και το χειροκρότημα στον Θεοχαρόπουλο

Κοινοποίηση:
1

Με μια δήλωση στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Γιώργο Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής άνοιξε η δεύτερη μέρα των εργασιών στο συνέδριο της ΝΔ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, από το 12ο συνέδριο του κόμματος, ζήτησε την απόλυτη συστράτευση όλων των στελεχών για τη νίκη Πατούλη στις περιφερειακές εκλογές. Όπως τόνισε, θα πρέπει «να έχουμε τη συνεργασία που χρειάζεται για να προωθήσουμε τα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη η Αττική».

Το συνέδριο συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων, δίχως να έχουν προσκληθεί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Από το Κίνημα Αλλαγής μίλησε ο γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ενώ ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς επιχείρησε να σπάσει τον πάγο «αντιστρέφοντας» το ευφυολόγημα του κ. Μητσοτάκη προς τον Σταύρο Θεοδωράκη, στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως είπε ο κ. Μαυρωτάς, δεν φόρεσε ούτε μπλε ούτε κόκκινες κάλτσες, αλλά επέλεξε τις γαλανόλευκες, θέλοντας έτσι να συμβολίσει την ενότητα που πρέπει να επιδιώξει η ΝΔ ως κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία στο συνέδριο του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος χαιρέτισε για λογαριασμό του κόμματός του, της Δημοκρατικής Αριστεράς. Απέσπασε, μάλιστα, θερμό χειροκρότημα από τους «γαλάζιους» συνέδρους, όταν αναφέρθηκε με θετικά λόγια στην πρωτοβουλία Μητσοτάκη για το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, ως νέος πατέρας κι ο ίδιος, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα σήμερα περιλαμβάνει έως το μεσημέρι την ομιλία του – εορτάζοντα – γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, Κώστα Τσιάρα, του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, του Επιτρόπου στην ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλου και των επίσημων προσκεκλημένων από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: του υποψήφιου για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ και του εκπροσώπου Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: