Συμμορία μπράβων: Πήγαν 7 σε εγκαίνια μαγαζιού στη Σαλαμίνα και θαμώνας τους αφόπλισε και τους τραυμάτισε

Κοινοποίηση:
police_2

Η αρχή του τέλους για το μεγάλο κύκλωμα των εκβιαστών στον Πειραιά ήταν ένας εκβιασμός-φιάσκο.
Σοκάρουν οι απομαγνητοφωνημένοι διάλογοι: «Εσύ είσαι μεγάλη λινάτσα», «…θα σε πετάξουν σε ένα πορτ-μπαγκάζ και δεν θα σε ξαναβρούνε», ακούγονται μεταξύ άλλων.

Μια απόπειρα εκβιασμού που κατέληξε σε φιάσκο και ένας «αδύναμος κρίκος» ήταν οι δύο βασικοί λόγοι για την εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών με έδρα τον Πειραιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η αποτυχημένη απόπειρα εκβιασμού ιδιοκτήτη καφέ μπαρ έλαβε χώρα στη Σαλαμίνα, στις 25 Ιουνίου του 2019, και αυτή είναι η αφετηρία των αστυνομικών ερευνών. Από τότε, δηλαδή, ουσιαστικά, ξεκίνησε η γιγαντιαία επιχείρηση, που διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο.

Πυροβόλησε στον αέρα ο αρχηγός για να διαφύγει!

Η συμμορία, συγκεκριμένα, επιχείρησε να εκβιάσει τους ιδιοκτήτες και μάλιστα, στα εγκαίνια του μαγαζιού. Θαμώνας, ωστόσο, τους αφόπλισε και τραυμάτισε τους μπράβους, επτά συνολικά! Τον μπροστάρη, δε, τον τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 35χρονος, φερόμενος αρχηγός, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, πυροβόλησε δυο φορές στον αέρα, προκειμένου να διαφύγει.

Όσο για τον «αδύναμο κρίκο», πρόκειται για ένα δυσαρεστημένο μέλος, που λειτούργησε ως «δούρειος ίππος» και κατέθεσε στους αστυνομικούς λεπτομέρειες της εκβιαστικής δράσης της συμμορίας, με τους εμπρησμούς, τις εκρήξεις και τις εγκληματικές ενέργειες, συνδέοντάς τες με συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σοκάρουν οι διάλογοι

Στο ίδιο ρεπορτάζ, εξάλλου, δόθηκαν στη δημοσιότητα και σοκαριστικοί διάλογοι μεταξύ των εκβιαστών, με τον 35χρονο αρχηγό να εμφανίζεται σαν μισθωμένος «από μηχανής θεός». «Του βαράω ένα μπουνίδι. Και βαράω, τον κλώτσησα τον άλλον στο κεφάλι. Άκου τώρα, άμα ρωτήσεις αυτόν που ήταν εκεί. Νεκροί».

Ο αρχηγός περιγράφει πώς έβαλε «φουσκωτούς» να απειλήσουν περιφερειακά μέλη. «Έχω βάλει τρεις φουσκωτούς εκεί, λέω πηγαίνετε μέσα λέω και τσιγκλήστε τον λίγο… Τον εκάνανε, τον εκάνανε κορώνα και χέσ… Του λέω, άκου του λέω φίλε. Εδώ, εδώ του λέω δεν είναι Λιβαδειά. Εδώ του λέω θα σε πετάξουν σε ένα πορτ-μπαγκάζ και δεν θα σε ξαναβρούνε».

Υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης περιγράφει σε συνομιλία του τον εκβιασμό καταστηματάρχη. «Του είχανε βάλει το πιστόλι στο κεφάλι και ποιον θα σκοτώσουμε σήμερα και θα μας δώσεις τα μαγαζιά και έκλαιγε. Θα σου πάρουμε χαρτζιλίκι και έκλαιγε. Τον σκότωσαν στο ξύλο».

Όταν οι ιδιοκτήτες ανησυχούσαν για τα πρόστιμα του αντικαπνιστικού νόμου ο 35χρονος αρχηγός τους καθησύχαζε ότι θα τα σβήσει αστυνομικός. Πράγματι, ο αστυνομικός, που, πλέον, συνελήφθη λέει σε συνομιλία του: «Μην αγχώνεσαι, αν έρθει θα του μιλήσω εγώ. Έχω ήδη μιλήσει με τον δικό μου τον Διοικητή».

Ο αρχηγός ήταν σκληρός για τις σχέσεις των μελών της συμμορίας με αντιπάλους. «Εσύ είσαι μεγάλη λινάτσα. Δεν είναι τίποτα του λέω να σε πλακώσω στις μπουνιές του λέω εδώ μέσα να σε κάνω άχρηστο, δεν ντρέπεσαι μωρή παλιοπ… του λέω, να σε ξεμπλέκω και να σε αβαντάρω και να είσαι φίλος στο Facebook με τους ρουφιάνους».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΒΡΩΜΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ,ΣΤΗΝ ΘΕΣΝΙΚΗ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΠΙΧΣΕΙΣ ΚΑΦΕ,ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

  2. Μπάτσοι στο κύκλωμα. Πέφτουμε άμα τα σύννεφα. Η εγκληματικοτητα των μπασκινων έχει βαρέσει κόκκινο

  3. Προστασία πήγαν να πουλήσουν και πέσανε πάνω στον John Wick.

Comments are closed.