Συμβούλιο της Ευρώπης: Καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τις παράνομες επαναπροωθήσεις – Τι απαντά η Αθήνα

Κοινοποίηση:
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Να μπει τέλος στις επαναπροωθήσεις προσφύγων ζητάει από την Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, κάτι το οποίο η Αθήνα αρνείται πως κάνει.

Σε επιστολή προς τους Έλληνες υπουργούς στις 3 Μαΐου, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι υπήρξαν «πολυάριθμοι αξιόπιστοι ισχυρισμοί» από το 2017 ότι οι αιτούντες άσυλο επέστρεψαν παράνομα στην Τουρκία.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, έχει επίσης συγκεντρώσει πληροφορίες που δείχνουν αρκετές δεκάδες επαναπροωθήσεις από τον Ιανουάριο του 2020, ανέφερε η επιστολή της Επιτρόπου Dunja Mijatovic.

«Σας παροτρύνω να τερματίσετε αυτές τις πρακτικές και να διασφαλίσετε ότι διεξάγονται ανεξάρτητες και αποτελεσματικές έρευνες για όλους τους ισχυρισμούς για οπισθοδρόμηση και κακομεταχείριση από μέλη των δυνάμεων ασφαλείας», δήλωσε ο Mijatovic.

Σε απάντηση που δημοσιεύθηκε επίσης από το γραφείο της Mijatovic, η Ελλάδα δήλωσε ότι είχε διερευνήσει τους ισχυρισμούς και ότι τους βρήκε «σε μεγάλο βαθμό αβάσιμους».

«Οι ενέργειες των ελληνικών αρχών, στα θαλάσσια σύνορά μας, εκτελούνται σε πλήρη συμμόρφωση με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας», ανέφεραν οι Έλληνες υπουργοί στην απάντησή τους στο Συμβούλιο.

Είπαν ότι η Ελλάδα διέσωσε χιλιάδες ανθρώπους από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη το 2015 και ότι οι αξιωματικοί έπρεπε να κάνουν τη δουλειά τους «στο πλαίσιο ενός δυσμενούς περιβάλλοντος σκοπούμενων παραπλανητικών πληροφοριών που προέρχονται στις περισσότερες περιπτώσεις από τα δίκτυα λαθρεμπόρων».

Η Mijatovic είπε επίσης ότι οι συνθήκες διαβίωσης στα υπερπληθή νησιωτικά στρατόπεδα της Ελλάδας παραμένουν «κατώτερης ποιότητας».

Μιλώντας στο Reuters, ανέφερε την περίπτωση ενός 28χρονου Σομαλού άνδρα στο νησί της Χίου την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος είχε πεθάνει από πνευμονική κατάσταση και του οποίου το σώμα κατασπάραξαν αρουραίοι.

«Αυτή είναι μια τραγική απεικόνιση των φρικτών συνθηκών στις οποίες χιλιάδες άνθρωποι ζουν εδώ και χρόνια στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου» δήλωσε η Mijatovic.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ [ ΕΥΡΩΠΕΟΙ ] ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΚΟ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΑΝΡΙΠΙΣΤΙΚΕΣ ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΩΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ Η ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

  2. Όσο κι άν ακούγεται παράλογο , παράτυπο καί παλαβό , νομικά έχει δίκιο – καί σιχαίνομαι πού τό λέω αλλά είναι ή αλήθεια – μόνον καί μόνον επειδή Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ… Στήν οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ έπρεπε νά είχαμε μπεί… Μπορεί να μπαινουν ΛΑΘΡΟΠΑΡΑΝΟΜΑ μέσα , αλλά ή συγκεκριμένη συνθήκη μάς απαγορεύει νά τούς στείλουμε ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ αλλού…
    (Τώρα νά πώ ότι τήν διάβασα καί μάλιστα όλη , ψέμματα θά πώ , αλλά κάποια σημεία πού είδα , γενικά πρός εκείνη τήν κατεύθυνση έδειχναν κι εξ’ άλλου , είχε πεί τότε κι ο Σημίτης σέ ερώτηση – πού δέν τήν περείμενε ! – “Έ , κόσμος έρχεται , τί νά κάνουμε , δέν μπορούμε νά τούς διώχνουμε”… Κάτι ήθελε νά πεί ό συγγραφέας , αλλά ό ΠΑΣΟΚΟΣ είχε χρήμα μέσα στ΄ αυτιά καί δέν άκουγε…

  3. Τι μας λες μωρή βουβάλα.Αντί να μας ευγνωμονείς μας την λες και από πάνω.Να ανοίξουν τα σύνορα και και να τους πάρουν οι χώρες που θέλουν οι πρόσφυγες να πάνε και εσύ να πάρεις και στο σπίτι σου από δαύτους να σε φάνε αφού φαίνεται να έχεις πολύ κρέας και λίπος απάνω σου. Παχύδερμο.

  4. Μακάρι να είτανε αλήθεια, αλλά δεν το πιστευω!

  5. Τι λέτε ρε ευρωμούλοι έξη εκατομμύρια πίθηκες έχουμε. Πάρτε τους στην πατρίδα σας ψυχοπονιάρηδες του κώλου.

  6. Τι όμορφο θέατρο! Το Συμβούλιο της Εβραιόπης αβαντάρει Κούλη που γουστάρει πολυπολιτισμό! Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

  7. Nα τους πάρετε εσείς! Μαζεύτηκε η σάρα και η μάρα στην δική μας Πατρίδα! Ακόμη αναρωτιέμαι γιατί είμαστε στην Ε.Ε ? Και δεν είναι μετανάστες! Είναι εισβολείς! Να τους πάρετε να βιάζουν να κλέβουν και να σκοτώνουν στις δικές σας χώρες!

  8. ρε κουμαντο μας κανουν ??? η Ευρώπη πρως δυαλιση παει και χαμπαρι δε το εχει παρει

  9. Εφόσον εμείς “δεν είμαστε σωστοί” να κόψουν τις υποδείξεις, γιατί στο δικό μας έδαφος λεηλατούνε, χέζουν και τρώνε και να τους αναλάβουν οι ίδιοι που είναι σωστοί απευθείας απο την Τουρκία, με αεροπλάνα. Το να εκβιάζεις και να επιβάλλεις σε ένα κράτος που δεν έχει καμία ευθύνη ούτε για τους πολέμους, ούτε για την φτώχεια των ασιατικών χωρών, να αναλάβει όλο αυτό το βάρος, δείχνει την σκατοψυχιά τους και την υποκρισία τους. Μας θεωρούνε χαβούζα λαθροκανίβαλων, ο ελληνικός λαός ΠΟΤΕ δεν παρέδωσε την χώρα του στα βρωμόχερα τους, ούτε κέρδισε, μόνο έχασε απο την Ε.Ε.

  10. Στις χώρες σας πάρτε τους αντε ρε κοπρόσκυλα που κάνετε και παράπονα άκουσον άκουσον παράνομα τους ξανά στέλνουμε πίσω λένε γιατί ρε ξεφτίλες νόμιμα έχουν μπει στην Ελλάδα?

Comments are closed.