Συμβουλές για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του αυτοκινήτου

Κοινοποίηση:
720_726508_3da251a040-9339fa0f3192250e

Έρευνες της CTEK, της κορυφαίας εταιρίας φορτιστών μπαταριών, διαπίστωσαν ότι έως και το 50% των οχημάτων στο δρόμο κινούνται με μπαταρία που χρειάζεται προσοχή.

Η CTEK διαπίστωσε επίσης ότι οι περισσότεροι αυτοκινητιστές δεν ακολουθούν τα απλά βήματα που απαιτούνται για τη διατήρηση της υγείας της μπαταρίας του αυτοκινήτου τους, βήματα που παρατείνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής της. Οι μπαταρίες είναι η καρδιά του αυτοκινήτου και παίζουν ζωτικό ρόλο, αλλά πολλοί αυτοκινητιστές δεν γνωρίζουν τους εύκολους τρόπους παράτασης και προστασίας της διάρκειας ζωής της μπαταρίας τους. Η μπαταρία έχει πολλές λειτουργίες: βοηθάει στην εκκίνηση του κινητήρα, στη λειτουργία των συστημάτων πλοήγησης και παρέχει την απαιτούμενη ισχύ για την κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων των On board υπολογιστών, καθώς και της υψηλής τεχνολογίας ηχοσυστημάτων, τόσο κατά την διάρκεια της οδήγησης όσο και της στάθμευσης.

Παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του αυτοκινήτου

Οι σύντομες οδικές διαδρομές, ιδιαίτερα σε αστικές περιοχές, συχνά συνεπάγονται με τη συχνή διακοπή και εκκίνηση του κινητήρα, ασκώντας έτσι τεράστια πίεση στην μπαταρία του οχήματος. Σε συνδυασμό με τις τεράστιες απαιτήσεις της σύγχρονης τεχνολογίας των οχημάτων, διαπιστώνεται ότι καταναλώνεται περισσότερο ρεύμα από την μπαταρία σε σχέση με αυτό που μπορεί να παρέχει ο εναλλάκτης, πράγμα που σημαίνει ότι η μπαταρία δεν θα έχει αρκετή ισχύ για να εκκινήσει το όχημα. Η μπαταρία, η οποία έχει σχεδιαστεί για να εκκινεί το αυτοκίνητο και να εξισορροπεί τις ηλεκτρικές απαιτήσεις του συστήματος, ως αποτέλεσμα υποφέρει και σπάνια επαναφορτίζεται πάνω από το 80% της χωρητικότητας της. Οι τακτικές σύντομες διαδρομές με τα σύγχρονα αυτοκίνητα μπορούν επομένως μακροπρόθεσμα να επηρεάσουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ακoλουθώντας τα σωστά βήματα, οι αυτοκινητιστές μπορούν να διπλασιάσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του αυτοκινήτου τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: