Συλλήψεις σε Ομόνοια και Άνω Λιόσια για ναρκωτικά

Κοινοποίηση:
narkotika

Ειδικές δράσεις της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, με σκοπό την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων, από την ανάλυση των οποίων ταυτοποιήθηκε η δράση πέντε ατόμων που διακινούσαν –κατά περίπτωση- ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και φαρμακευτικών δισκίων.

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών και κυρίως περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και των οδών Μενάνδρου, Αγίου Κωνσταντίνου, Ιεροθέου και Ξούθου, συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και της εισόδου και διανομής τους στη χώρα.

Όπως προέκυψε, ο ένας εξ’ αυτών, ενεργώντας για λογαριασμό των άλλων δύο αλλοδαπών, προέβη στην πώληση ποσότητας κάνναβης, έναντι 10 ευρώ στον τέταρτο αλλοδαπό.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

215.2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
1,6 γραμμάρια ηρωίνης,
10 ευρώ,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
3 κινητά τηλέφωνα
Στη δεύτερη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής, στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, συνελήφθησαν δύο (2) άτομα (άνδρας – γυναίκα), για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ακόμα ένα άτομο – γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, η τελευταία, ενεργώντας για λογαριασμό της συλληφθείσας γυναίκας, είχε προβεί στην πώληση ποσότητας κάνναβης στον συλληφθέντα άνδρα, έναντι του ποσού των 5 ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

337 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
20 φαρμακευτικά δισκία,
Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
2 κινητά τηλέφωνα,
συσκευή καταγραφής εικόνας
2 κάμερες ασφαλείας και
πλήθος νάιλον συσκευασιών
Οι ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην Αττική θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: