Συγκλονιστικό βίντεο από τη Βόρεια Εύβοια! Οι φλόγες κύκλωσαν βενζινάδικο, έκαψαν σπίτια και ενοικιαζόμενα – Νύχτα κόλαση (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
νεβζ13-1024x506 (1)

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στην Βόρεια Εύβοια. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα στο παρθένο δάσος ενώ έχουν καεί σπίτια, επιχειρήσεις, ενοικιαζόμενα και πολλά ενοικιαζόμενα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamianow.gr. Βάσει των όσων μας μεταφέρουν κάτοικοι της περιοχής, χαθηκαν περιουσίες και όπως παει η φωτιά ως το πρωί υπάρχει μεγάλος φόβος για χειρότερες στιγμές. Ο αναγνώστης που μας έστειλε το συγκλονιστικό αυτό βίντεο αναφέρει: “Για καλή μας τύχη δεν πήραν τα βενζινάδικα φωτιά, καταλαβαίνετε τι θα γινόταν”.

Εκκενώθηκε και το χωριό Κουρκουλοί

Στο μεταξύ πριν λίγη ώρα εκκενώθηκε και το χωριό Κουρκουλοί με το μεγάλο μέτωπο να είναι ενεργό και να κινείται προς τη Λίμνη. Η φωτιά πέρασε από τα χωριά Χρόνια, Σπιάδα και Ρετσινόλακο. Η καταστροφή είναι μεγάλη. Ο οικισμός Σηπιάδα καταστράφηκε ενώ σπίτια και επιχειρήσεις κάηκαν στους υπόλοιπους οικισμούς. Η νύχτα προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη.


ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ: Γιώργος Καλύβας

Από την πρώτη στιγμή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και φυσικά όλων των εμπλεκόμενων φορέων.Στην περιοχή βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο οποίος δήλωσε: «Δίπλα στην Πυροσβεστική δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς. Δυστυχώς, όμως, έχει ήδη συντελεστεί άλλη μια τεράστια οικολογική καταστροφή, καθώς η φωτιά αποτεφρώνει ένα μοναδικό παρθένο πευκοδάσος. Αυτές τις ώρες δίνεται απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε μέχρι τέλους για να προστατευτούν οι άνθρωποι και να περιοριστεί η καταστροφή στις περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: