Συγκινητικό μήνυμα μαθητών στην Ηλεία: Σε καφενείο και μέσα στο κρύο περιμένουν να «ξυπνήσει» το Webex – Η αντίδραση του Τσίπρα

Κοινοποίηση:
unnamed

Στον εξωτερικό χώρο του καφενείου του χωριού Πεύκη στην Ηλεία, που διαθέτει σύνδεση στο internet, 17 μαθητές τάξεων δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου με μοναδικά μέσα ένα παλιό laptop και ένα κινητό, προσπαθούν να… ξεπεράσουν το κρασάρισμα του Webex και να κάνουν τηλεκπαίδευση.

Τα παιδιά μέχρι και σήμερα θα είναι υποχρεωμένα να συμμετέχουν στις διαδικτυακές αίθουσες της τηλεκπαίδευσης κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς εκτός από τα προβλήματα με το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο Webex θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και το κρύο που κάνει στην περιοχή.

Η ανάρτηση του προέδρου της κοινότητας:
“Ως πρόεδρος της Πεύκης θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για αυτές τις εικόνες με τα παιδιά του χωριού μου να κάνουν μάθημα έξω στο κρύο με μικρές οθόνες, στο μοναδικό χώρο που έχει ίντερνετ, ώστε να μην συνεχιστούν.

Έχω κάνει αίτηση να μπει ίντερνετ στο κοινοτικό γραφείο για να έρχεται και γιατρός για να γίνονται συνταγογραφήσεις από πέρυσι τον Νοέμβριο και ακόμα τίποτα.

Παρακαλώ κύριοι υπεύθυνοι να ευαισθητοποιηθείτε και να κινητοποιηθείτε άμεσα.

Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή για όλους μας”.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: