Στο «σφυρί» το ελληνικό νησάκι που λάτρεψαν οι Beatles – Ποια είναι η ιστορία του (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
111

To λάτρεψαν και έκαναν τα πάντα για να το αγοράσουν στα τέλη της δεκαετίας του 60 οι θρυλικοί Beatles.

Ο λόγος για την Αγία Τριάδα που βρίσκεται στον Ευβοϊκό.

Πωλείται για 7,5 εκατ. ευρώ η πανέμορφη Αγία Τριάδα στον Ευβοϊκό Κόλπο.

 To λάτρεψαν και έκαναν τα πάντα για να το αγοράσουν στα τέλη της δεκαετίας του 60 οι θρυλικοί Beatles, έφτασε πιο κοντά στο να το αποκτήσει ένας… προληπτικός Σαουδάραβας όπως θα δούμε στη συνέχεια που έκανε πίσω την τελευταία στιγμή κι πλέον αναζητείται αγοραστής, που μπορεί να το κάνει δικό του, με μόλις 7.500.000 ευρώ.

Ο λόγος για την Αγία Τριάδα που βρίσκεται στον Ευβοϊκό. Ένα ιδιωτικό νησί που έχει κρυστάλλινα νερά και πλούσια βλάστηση. Ένας επίγειος παράδεισος δίπλα στην Ερέτρια που το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε με αφορμή το τραγικό δυστύχημα του Σήφη Βαλυράκη στα ανοιχτά του.

Η ιστορία του νησιού

Η ιστορία του μοιάζει με παραμύθι. Από τότε που πουλήθηκε για πρώτη φορά το 1958 μέχρι σήμερα, που η οικογένεια Παπανικολάου, προσπαθεί να βρει αγοραστή.

Στο νησάκι φτιάχνεται μια εξοχική κατοικία που υπάρχει μέχρι σήμερα, ένα εκκλησάκι και δίνεται μεγάλο βάρος στη βλάστηση.

Τη δεκαετία του ‘60 φιλοξενεί από κορυφαίους επιχειρηματίες μέχρι την βασίλισσα Φρειδερίκη. Στις 19 Ιουλίου του 1967, οι διάσημοι επισκέπτες όχι μόνο μαγεύονται από το στολίδι του Ευβοϊκού αλλά εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να το αγοράσουν…

Ο Paul McCartney θυμάται ακόμα το ενδιαφέρον των Beatles που τελικά δεν προχώρησε.

Ο ίδιος σε βιβλίο του είχε γράψει: «Τα ναρκωτικά ήταν πιθανώς ο κύριος λόγος που θέλαμε να αγοράσουμε κάποιο νησί. Ήταν μια επιθυμία που είχαμε λόγω των ναρκωτικών. Σκεφτόμασταν πως θα ήταν τέλεια. Είχε θάλασσα, θα παίζαμε στον ήλιο… Θα είχαμε και ένα στούντιο εκεί. Κάπως έτσι το φανταζόμασταν».

Οι Beatles θέλουν να διαπραγματευτούν αλλά ο ιδιοκτήτης της Αγίας Τριάδας αν και αρχικά εμφανίζεται θετικός, κάνει στο τέλος πίσω.

Λίγα χρόνια μετά έρχεται η δεύτερη κρούση. Αυτή τη φορά υποψήφιος αγοραστής είναι ένας Σαουδάραβας κροίσος.

Και κάπως έτσι τα χρόνια περνούν το ενδιαφέρον μειώνεται και παρά το καθαρό ιδιοκτησιακό του καθεστώς η τιμή του νησιού υποχωρεί. Μέσα σε μία 7ετία από τα 15.000.000 ευρώ, για να αγοράσει κανείς την Αγία Τριάδα χρειάζεται τα μισά. 7.500.000 ευρώ, όπως προκύπτει από βρετανικό μεσιτικό γραφείο.

Από τις ένδοξες στιγμές της δεκαετίας του 60 στο σήμερα, η ομορφιά της Αγίας Τριάδας παραμένει αναλλοίωτη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: