Στο προσκήνιο και πάλι η υπόθεση βιασμού της 12χρονης

Κοινοποίηση:
ΒΙΑΣΤΕΣ

Δυναμικά επανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό μετά τις 8 νέες συλλήψεις που σημειώθηκαν στο διάστημα των πρώτων δύο ημερών του Ιουνίου.

Οι νέες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 1/6, και αφορούσαν επτά ακόμη άντρες, δύο Έλληνες και πέντε ξένης καταγωγής. Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 48 και 21 ετών, δύο Πακιστανούς, 52 και 36 ετών, δύο Μπαγκλαντεσιανούς, ηλικίας 44 και 28 ετών και έναν 47χρονο Αλβανό ο οποίος, μάλιστα, είχε και πορνογραφικό υλικό που απεικονίζει το κορίτσι. Την επομένη, 2/6, ακόμα ένα άτομο συνελήφθη. Ο λόγος για έναν 48χρονο από το Μπανγκλαντές.

Από τους 30, πλέον, συλληφθέντες ο ένας είναι φυσικά ο προφυλακισμένος για μαστροπεία και βιασμό, Ηλίας Μίχος, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη. Παράλληλα ανάμεσα στα ονόματα των συλληφθέντων βρίσκεται και η μητέρα της 12χρονης, ενώ οι υπόλοιπες 28 συλλήψεις αφορούν σε άνδρες που φέρονται να βίασαν το παιδί έναντι αμοιβής.

Οι συλληφθέντες

ΜΙΧΟΣ Ηλίας του Παναγιώτη και της Γιασεμής, γεννηθείς την 30-12-1969 στο Αγρίνιο.

 

ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ Ιωάννης του Ευάγγελου και της Ζηνοβίας, γεννηθείς την 2-1-1980 στη Νίκαια Αττικής.

 

ΚΛΩΘΑΚΗΣ Ευθύμιος του Ελευθερίου και της Ευαγγελίας, γεννηθείς την 20-4-1988 στο Μαρούσι Αττικής.

 

 

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Αναστάσιος του Ηλία και της Σοφίας, γεννηθείς την 20-10-1989 στην Αθήνα.

 

ΚΟΝΤΑΡΗΣ Νικόλαος του Ιωάννη και της Ζωής, γεννηθείς την 5-11-1986 στον Πειραιά.

 

ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ Ιωάννης του Ιωάννη και της Αφροδίτης, γεννηθείς την 2-7-1987 στην Αθήνα και εισοδηματία

 

 

ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ Αλέξανδρος του Δημητρίου και της Ευανθίας, γεννηθείς την 7-10-1967 στην Αθήνα

 

 

Πρώτη απολογία Μίχου

Ο αρνητικός… πρωταγωνιστής της υπόθεσης, Ηλίας Μίχος στην πρώτη του απολογία είχε αρνηθεί τις κατηγορίες ενώ είχε υπογραμμίσει πως είχε ερωτικές συνευρέσεις με τη 12χρονη με τη συναίνεσή της. Μάλιστα, είχε πει πως «συνευρεθήκαμε 4 με 5 φορές συνολικά από το Μάιο μέχρι και τον Αύγουστο στο μαγαζί μου και μία φορά στο σπίτι μου». Παράλληλα, είχε τονίσει πως η 12χρονη ήταν αυτή που του έστελνε ερωτικές φωτογραφίες και βίντεο χωρίς ο ίδιος να της το έχει ζητήσει. Είχε, επίσης, εκφράσει την εκτίμηση πως η 37χρονη μητέρα του παιδιού ήταν αυτή που εκπόρνευε το κορίτσι.

Η προκλητική συμπληρωματική κατάθεση Μίχου

Στην… προκλητική συμπληρωματική του απολογία ο Ηλίας Μίχος συνέχισε να αρνείται τα όσα του προσάπτονται, ενώ κατηγόρησε τη 12χρονη και την οικογένειά της ότι τον ενέπλεξαν στην εν λόγω υπόθεση. Ο κρατούμενος των φυλακών Γρεβενών παραδέχθηκε ότι συνευρέθηκε με τη 12χρονη, όμως ισχυρίστηκε ότι είχε τη συναίνεσή της, δίχως ποτέ να της ασκήσει βία ή πίεση. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να τονίσει ότι η 12χρονη τον αποπλάνησε.

Ο 54χρονος προσέθεσε ότι τον Ιούλιο του 2022 η μητέρα της 12χρονης βρήκε φωτογραφίες και βίντεο που η μικρή είχε στείλει στο κινητό του, αλλά δεν είπε απολύτως τίποτα. Κατηγόρησε μητέρα και κόρη ότι ενορχήστρωσαν την εμπλοκή του στην υπόθεση για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες. «Είναι, λοιπόν, πασιφανές ότι, στην προσπάθεια της ανήλικης να δικαιολογήσει τις αυτόβουλες πρωτοβουλίες της, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και η μητέρα της δέχθηκε τις αφόρητες -και λογικές κατά τις περιστάσεις- πιέσεις της κουνιάδας της να καταγγελθούν τα όσα ευρέθησαν στο κινητό της ανήλικης, ενορχηστρώνεται αναγκαστικά και με επιμέλεια η δική μου εμπλοκή ως βασικού υπευθύνου για τα όσα επισυμβαίνουν στη ζωή της ανήλικης τουλάχιστον εννέα μήνες πριν, προκειμένου να δικαιολογηθεί κατά τρόπο ευλογοφανή η “άγνοια” του πατέρα, της μητέρας, της γιαγιάς και όλων ανεξαιρέτως των αδελφών της ανήλικης».

Οι οίκοι ανοχής

Μεταξύ άλλων, ο Μίχος στην απολογία του αρνήθηκε ότι εξέδιδε τη 12χρονη σε ξενοδοχεία και σε οίκους ανοχής. «Αυτό είναι παντελώς και αυταπόδεικτα ψευδές. Ουδείς από τους μάρτυρες που κατέθεσαν και σχετίζονται με τους οίκους ανοχής με γνωρίζει, αλλά ούτε και προκύπτει η παρουσία μου στους χώρους αυτούς από κάμερες ασφαλείας. Αν, όπως με κατηγορεί η ανήλικη, είχα βρει τον εύκολο τρόπο να την καθοδηγώ προς τα αυτοκίνητα αγνώστων, με τους οποίους δήθεν είχα συνεννοηθεί, γιατί τότε να την πηγαίνω και στους οίκους ανοχής με τον κίνδυνο να μας δει κάποιος ανά πάσα ώρα και στιγμή;». Υποστήριξε ότι τα ραντεβού σε ξενοδοχεία κλείνονταν από τη 12χρονη και η ίδια επικοινωνούσε με τους ενδιαφερόμενους από το κινητό της. «Βρέθηκαν αναζητήσεις ξενοδοχείων ημιδιαμονής στα κινητά που κατασχέθηκαν στην οικία της, όχι στο δικό μου κινητό».

Ο διαιτητής και ο δερματολόγος

Ο 54χρονος αρνήθηκε την κατηγορία της μαστροπείας, λέγοντας μάλιστα ότι η ανήλικη του είχε αποκαλύψει ότι, πριν τον γνωρίσει, συνευρισκόταν με άλλους έναντι αμοιβής, κάτι που συνέχισε και μετά, δίχως ο ίδιος να έχει οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτό. Υποστήριξε ότι κάποιοι από τους προφυλακισμένους κατηγορουμένους ήταν απλώς γείτονές του στον Κολωνό ή πελάτες στο κατάστημά του. Ο Μίχος επικαλέστηκε την απολογία του 65χρονου δερματολόγου-αφροδισιολόγου ότι «γνωρίζει το κατάστημά μου, αλλά όχι εμένα προσωπικά», καθώς και ενός ακόμη κατηγορουμένου, που ισχυρίστηκε ότι αγόραζε χονδρικά από το μαγαζί του διότι είχε καλές τιμές. Όσον αφορά τον προφυλακισμένο διαιτητή, ο Μίχος ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν ήταν φίλοι, αλλά το 2019 τσακώθηκαν για πολιτικούς λόγους και διέκοψαν οποιαδήποτε επικοινωνία.

«Διέπραξα το αδίκημα της σεξουαλικής συνεύρεσης με την ανήλικη και υπό τις συνθήκες που έχω περιγράψει με πάσα αλήθεια και ειλικρίνεια, αλλά δεν είμαι μαστροπός ή έμπορος του κοριτσιού. Σε κάθε περίπτωση, από τα οικονομικά μου στοιχεία και τα εισοδήματά μου επίσης αποδεικνύεται ότι δεν είχα κανένα λόγο και κίνητρο να αναζητήσω και άλλους εύπορους πόρους, πόσω δε μάλλον παράνομους και τόσο ειδεχθείς, καθ’ όσον διατηρούσα μια εύρωστη επιχείρηση που εξασφάλιζε επαρκώς τις ανάγκες μου και της οικογένειάς μου», είπε απολογούμενος ο Μίχος. Και τόνισε ότι από την έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του δεν προέκυψαν ύποπτες συναλλαγές.

Το blindchat

Ο 54χρονος υποστήριξε ότι αποκλειστικά η 12χρονη επικοινωνούσε με τους άνδρες από τα κινητά της, μέσω blindchat και Viber. «Ούτε συνομιλούσα με τους άνδρες αυτούς, ούτε “παρίστανα” την ανήλικη. Δεν ήμουν εγγεγραμμένος σε πλατφόρμες γνωριμιών, ούτε είχα εγκατεστημένη την εφαρμογή blindchat, ούτε κατείχα δεύτερες ή τρίτες κάρτες SIM, τις οποίες να προέκυψε ότι μεταφέρω σε άλλα κινητά… Η ανήλικη μιλούσε μέσω της εφαρμογής blindchat καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Σε όλους έλεγε να συνεχίσουν τη συνομιλία τους στο Viber, τους ζητούσε να την καλέσουν σε φωνητική συνομιλία. Δεν μπορώ να διαχειρίζομαι τις εφαρμογές 24 ώρες το 24ωρο και να μιλάω προφορικά προσποιούμενος την ανήλικη ακόμα και τις πρώτες πρωινές ώρες». Ανέφερε συνομιλίες που γίνονταν αργά το βράδυ από διεύθυνση IP που ήταν εγκατεστημένη στο σπίτι της μικρής. «Άρα φαίνεται πως η ανήλικη συνομιλούσε στο blindchat και ενώ βρισκόταν σπίτι της, ανεξάρτητα από την παρουσία μου».

Οι φωτογραφίες

Ο Μίχος κατηγορείται και για πορνογραφία ανηλίκων, καθώς στο κινητό του βρέθηκαν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο της ανήλικης. «Πράγματι προμηθεύτηκα και κατείχα υλικό που απεικονίζει την ανήλικη, είτε εμένα μαζί με την ανήλικη, πλην όμως ουδέποτε το διένειμα σε τρίτους. Απλώς το είχα αποθηκευμένο στο κινητό μου». Ισχυρίστηκε ότι η εύρεση του παράνομου υλικού με την ανήλικη στο κινητό του αποδεικνύει ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με μαστροπεία, καθώς, αν είχε, θα βρίσκονταν και συνομιλίες του με τους άλλους κατηγορουμένους, κάτι που δεν συνέβη. «Κατείχα μόνο ένα κινητό τηλέφωνο, στο οποίο δεν βρέθηκε καμία απολύτως συνομιλία με κανέναν από τους συγκατηγορουμένους μου. Αν κατείχα και δεύτερο κινητό μέσω του οποίου έκανα δήθεν όλη τη παράνομη αυτή δραστηριότητα, θα είχα φροντίσει όλο το παράνομο υλικό παιδικής πορνογραφίας, αλλά και άλλα δήθεν παράνομα ευρήματα, να τα αποθηκεύσω επιμελώς στο “κρυφό” αυτό κινητό. Το γεγονός, όμως, ότι βρέθηκε πορνογραφικό υλικό της ανήλικης -και μόνον αυτό- στο κινητό μου αποδεικνύει ότι δεν είχα άλλα κρυφά κινητά και κυρίως τίποτα να κρύψω».

 

 

Η «γαλάζια» πορεία του Ηλία Μίχου

Ο Ηλίας Μίχος ήταν γνωστός νεοδημοκράτης στην περιοχή του Κολωνού. Μέλος της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας και μεταξύ άλλων είχε πολύ καλές σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης όπως τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον πρώην υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη.

Μάλιστα, ο επιχειρηματίας στην προσωπική σελίδα του στο Facebook είχε αναρτήσει πλήθος φωτογραφιών με κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από την κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και από τον χώρο της αυτοδιοίκησης. Με το που έγινε γνωστή η «σκοτεινή» δράση του, η κομματική του ιδιότητα ανεστάλη.

Οι αναθέσεις

Εκμεταλλευόμενος τις… χρήσιμες γνωριμίες του, ο Μίχος κατάφερε να πάρει απευθείας αναθέσεις από υπουργεία, τον Δήμο Αθηναίων, εταιρείες του Δημοσίου και την Επιτροπή Παιγνίων. Σύμφωνα με μία έρευνα στη «Διαύγεια», την τελευταία δεκαετία είχε πάρει 34 απευθείας αναθέσεις από φορείς του Δημοσίου και τον Δήμο Αθηναίων.

Οι αναθέσεις αυτές έλαβαν χώρα επί κυβερνήσεων Αντώνη Σαμαρά και Λουκά Παπαδήμου, επί δημαρχίας Καμίνη στον Δήμο Αθηναίων και προεδρίας του ΟΠΑΝΔΑ του Κωνσταντίνου Μπιτζάνη, σημερινού διευθύνοντος συμβούλου της «Τεχνόπολης».

Για τους λόγους αυτούς, αρχικά ο δικηγόρος του, Βασίλης Νουλέζας, προσπάθησε να μπλέξει την κομματική του δραστηριότητα του Μίχου με την υπόθεση: «Ο ίδιος μου δήλωσε ότι του έχουν στήσει παγίδα, ισχυρίζεται ότι είναι θύμα πλεκτάνης και κάποιοι προσπάθησαν να τον παγιδεύσουν για να τον εξοντώσουν ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά, επειδή είχε ιδιαίτερα σημαντική κομματική δραστηριότητα εντός της Νέας Δημοκρατίας, λόγω αντιζηλίας ή έχθρας. Δεν δέχεται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι είναι ένας πατέρας, ένας οικογενειάρχης, που ουδέποτε έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, με άψογη κοινωνική παρουσία σε όλους τους τομείς».

Το «κονέ» με τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη

Σε αρκετές από τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στα προσωπικά του social media, ο Ηλίας Μίχος, εμφανιζόταν και με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, για τον οποίο μάλιστα είχε διοργανώσει και προεκλογικές πολιτικές συγκεντρώσεις.

Ο Γιώργος Πατούλης ένα μήνα μετά τη σύλληψη και προφυλάκιση του Μίχου μίλησε για τη σχέση μαζί του προσπαθώντας να κρατήσει μια απόσταση. «Τον γνώρισα όπως γνωρίζω κάθε μέρα περίπου 100 ανθρώπους, που θέλουν είτε να μου πιάσουν το χέρι, είτε να φωτογραφηθούν. Και είναι αλήθεια το 2017, όπου τότε ήμουν μαζί με το “Όλοι μαζί μπορούμε” σε πολλές εκκλησίες και του Κολωνού, εκεί γνώρισα και τον επίτροπο της εκκλησίας που ήταν ο Μίχος. Θεωρώ πως αυτό το φρικιαστικό το οποίο μάθαμε και προφανώς δεν γνωρίζαμε είναι κάτι το οποίο νιώθουμε αποτροπιασμό και μόνο», είχε δηλώσει.

Η σύζυγος Μίχου και η διαγραφή της από την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη

Σημειώνεται ότι η πρώην σύζυγος του Ηλία Μίχου, Ελισσάβετ Λέκκα, ήταν εκλεγμένη διαμερισματική σύμβουλος και αναπληρώτρια πρόεδρος της 4ης κοινότητας του δήμου Αθηναίων με την παράταξη του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ωστόσο λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης την έθεσε εκτός. «Είναι προφανές πως μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο η σύζυγος του κατηγορουμένου να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της», ανέφεραν πηγές του Δήμου Αθηναίων.

Η σχέση του Μίχου με τον πατέρα Νικόλαο και την ενορία 

Δράση, μεταξύ άλλων, ο Ηλίας Μίχος είχε αναπτύξει και στους χώρους της Εκκλησίας. Στις επαφές που είχε μαζί του και με την ενορία του, είχε μιλήσει σχετικά ο ιερέας του Ιερού Ναού του Εσταυρωμένου στον Κολωνό, πατήρ Νικόλαος.

Μιλώντας για την γνωριμία τους είχε πει πως: «Γνωρίζαμε τον Μίχο γύρω στα 2-3 χρόνια. Τον συναντούσαμε 3-4 φορές τον χρόνο. Δύο φορές που συναντηθήκαμε φέτος έξω από το μαγαζί του, ήμασταν 40 άνθρωποι, ήταν η γιορτή του τον Ιούλιο και μας κάλεσε γιατί ήθελε ένα χτίσει το προφίλ του. Εγώ πήγα γιατί ένιωθα υποχρέωση απέναντι του γιατί βοηθούσε το ναό δίνοντας καθαριστικά».

Μάλιστα, αναφερόμενος στον Ηλία Μίχο και την αποκάλυψη της υπόθεσης του βιασμού και της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό, ο ιερέας σημείωσε ότι δεν γνώριζε το κοριτσάκι. «Γίνεται ένας διασυρμός, ενώ δεν θα έπρεπε να γίνεται. Είμαι πατέρας δύο παιδιών κι έχω 3 εγγόνια, είναι ντροπή. Ας αφήσουμε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της».

Έπονται κι άλλες συλλήψεις

Το «θρίλερ» του Κολωνού πάντως δεν έχει τελειώσει εδώ. Στελέχη της αστυνομίας μετρούν μέχρι τώρα συνολικά 30 συλλήψεις από την έναρξη της έρευνας μέχρι σήμερα. Ήδη, 20 άτομα βρίσκονται προφυλακισμένα για την υπόθεση, ωστόσο, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερες συλλήψεις προσεχώς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. καριέρες και περιουσίες χτίστηκαν τόσους μήνες που κλωσσάνε τη δικογραφία. Στο τέλος μόνο αλμπάνια και τζιχάντια

  2. Αυτό το πράγμα μυρίζει, μέχρι την Καλιφόρνια. Ντρέπομαι που είμαι υποστηρικτής της Νέας Δημοκρατίας.Δημοκρατία ναι. Παιδεραστια, πουστοκρατια, ΟΧΙ

  3. Σε λίγο θα μας πει ότι τον βίασε το κοριτσάκι. Δεν ντρέπεσαι ρε αλήτη να εκμεταλλεύεσαι τη φτώχεια των ανθρώπων; Να πουλάς τους συνανθρώπους σου για να φτιαχτείς εσύ κομματόσκυλο; Και η πουτάνα η γυναίκα του τα γνώριζε όλα και δεν τον χώρισε. Αμετανόητο το κάθαρμα, θεωρεί βλάκες τους δικαστές.

Comments are closed.