Στο δρόμο για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο: Θεωρίες συνωμοσίας και προπαγάνδας, για τον κορωνοϊό – Ποιος έφτιαξε τον κορωνοϊό, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, ή η ίδια η Κίνα;

Κοινοποίηση:
Nurse holds blood test tube for 2019 nCoV analysis. Chinese Corona Virus Blood Test Concept

Γράφει ο Παντελής Ζήλος

Η συνηθέστερη εξήγηση για τον κορωνοϊό, είναι ότι προήλθε από μικροοργανισμό, που βρίσκεται στην άγρια νυχτερίδα, που καταναλώθηκε από κάτοικο της Γιουχάν και στην συνέχεια μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ωστόσο σε γειτονικές επαρχίες της Κίνας, προς την Γιουχάν, όπου οι άγριες νυχτερίδες είναι πιο πολυάριθμες, δεν εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα της νόσου. Λόγω αυτού του γεγονότος, αλλά και πολλών άλλων, είναι διαδεδομένη πλέον η άποψη σε πολλούς, ότι ο κορωνοϊός δεν εμφανίστηκε μέσω φυσικής μετάλλαξης ,από ζώο σε άνθρωπο, αλλά μάλλον παράχθηκε σε εργαστήριο, ως πιθανός παράγοντας βιολογικού πολέμου. Αρκετές αναφορές υποδεικνύουν, ότι υπάρχουν στοιχεία του ιού, που σχετίζονται με τον ιό HIV, τα οποία δεν θα μπορούσαν να εμφανιστούν, εάν πράγματι υπήρξε μετάλλαξη από την άγρια νυχτερίδα. Εάν ισχύει λοιπόν, ότι ο ιός έχει αναπτυχθεί ή ακόμα και παραχθεί σε εργαστήριο, θα μπορούσε να διαφύγει από το ινστιτούτο ιολογίας της Γιουχάν και η μετάδοσή του στον ανθρώπινο πληθυσμό, θα μπορούσε να είναι τυχαία. Οι επιστήμονες που εργάζονται σε τέτοια περιβάλλοντα γνωρίζουν, ότι συχνά παρατηρούνται διαρροές από τα εργαστήρια.

Αναπόφευκτα όμως υπάρχουν και πολλές άλλες θεωρίες και εικασίες, όπως ότι η διοίκηση Τραμπ, η οποία ευθέως έχει θέσει ζήτημα , για την αυξανόμενη Κινεζική παγκόσμια ανταγωνιστικότητα, που απειλεί την Αμερικανική οικονομική κυριαρχία, αλλά και θέτει θέμα Εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, θα μπορούσε να δημιουργήσει και να εξαπολύσει τον ιό, σε μια προσπάθεια να φρενάρει την αναπτυσσόμενη οικονομία του Πεκίνου, αλλά και την στρατιωτική δύναμή του.

Βέβαια είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς, ότι ακόμα και ο Λευκός Οίκος επί Τράμπ, θα έκανε κάτι τόσο απερίσκεπτο, διότι όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, αλλά και όπως αποδεικνύει και η εξάπλωση αυτού του ιού covid-19, δεν σταματά σε σύνορα και ήδη έχει γίνει πανδημία με χιλιάδες νεκρούς.

Στην αρχή μάλιστα της εξάπλωσης της επιδημίας, όταν τα πρώτα πολλά θύματα υπήρχαν στην Κίνα και στην συνέχεια στο Ιράν, κάποιοι υπερθεμάτισαν, ότι πρόκειται για βιολογικό πόλεμο των ΗΠΑ, έναντι των εχθρών του. Όταν επίσης οι επιστήμονες του ινστιτούτου ερευνών Γαλιλαίου, στο Ισραήλ, υποστήριξαν ότι θα έχουν έτοιμο εμβόλιο, κατά του κορωνοϊού, σε λίγες εβδομάδες και το οποίο θα είναι έτοιμο για διανομή και χρήση εντός 90 ημερών, οι θεωρίες συνωμοσίας χτύπησαν κόκκινο και αυτό γιατί το συγκεκριμένο ινστιτούτο ισχυρίζεται, ότι έχει ασχοληθεί με τετραετή έρευνα , σχετικά με τον κορωνοϊό των πτηνών, που είναι παρόμοιος με την σημερινή έκδοση.

Έτσι κάποιοι, φυσικά αυθαίρετα είπαν , ότι ο ιός δημιουργήθηκε παράλληλα με το εμβόλιό του. Από την άλλη όμως, πολλοί επιστήμονες αμφισβητούν τους Ισραηλινούς και είναι πολύ σκεπτικοί, εάν ένα νέο εμβόλιο, θα μπορούσε να παραχθεί τόσο γρήγορα, ώστε να αποφευχθεί ένας ιός τόσο πρόσφατος. Για να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο, θα πρέπει να δοκιμαστεί σε ανθρώπους για παρενέργειες, μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί, πάνω από ένα χρόνο. Και αυτό γιατί, πρέπει να χρησιμοποιηθεί και δοκιμαστεί σε άρρωστους και μολυσμένους ανθρώπους και να έχει θετικά αποτελέσματα. Είναι δύσκολο να δεχθεί κάποιος, ότι οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Ισραήλ, δημιούργησαν τον covid- 19, για να πλήξουν μόνο και μόνο την Κίνα και το Ιράν, από την στιγμή που και το Ισραήλ, αλλά και οι ΗΠΑ, θρηνούν θύματα.

Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν σαφείς πολιτικές συνέπειες με την εμφάνιση του κορωνοϊού, όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και στις ΗΠΑ.

Το 2020, είναι προεκλογικός χρόνος και σίγουρα ο κορωνοϊός θα επηρεάσει το αποτέλεσμα. Το ισχυρό χαρτί του Τράμπ, στην μέχρι τώρα πολιτική του θητεία, ήταν η οικονομία. Εάν όμως το χρηματιστήριο και η οικονομία βυθιστεί, η παραγωγή σταματήσει και η Αμερική περάσει στην ύφεση, τότε το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί με διαφορετικά δεδομένα. Με δεδομένο μάλιστα, ότι οι Δημοκρατικοί προωθούν την βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης , δεν θα έχει τόσο σημασία η οικονομία, αλλά η υγεία. Έτσι δεν είναι λίγα τα σενάρια που αντιστρέφουν το ποιος ήθελε να βλάψει ποιόν. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρει τον covid-19 ως Κινεζικό ιό, σαν να θέλει να πει, ότι από εκεί προέρχεται και ασχέτως των νεκρών που καταγράφηκαν στην Γιουχάν, ο στόχος ήταν η Δύση και η Αμερική, αφού ο ιός εμφανίστηκε και βγήκε από εργαστήριο της Κίνας.

Από την άλλη οι Κινέζοι κατηγορούν τις ΗΠΑ, ότι τον κορωνοϊό τον έφεραν στην χώρα τους Αμερικανοί στρατιωτικοί αθλητές, οι οποίοι είχαν πάει στην Γιουχάν , για τους παγκόσμιους στρατιωτικούς αγώνες, τον Οκτώβριο του 2019. Σύμφωνα μάλιστα με πηγές του υπουργείου εξωτερικών της Κίνας, αυτοί ήταν η αιτία της πανδημίας του covid-19.

Μπορεί βέβαια να ήταν και σύμπτωση, ότι την ίδια εποχή γινόταν στο Νταβός, το Παγκόσμιο Οικονομικό forum, όπου μετείχε και το ίδρυμα Μπιλ Γκέϊτς , μαζί με άλλες πολυεθνικές , όπου στις παρουσιάσεις των σεμιναρίων, μεταξύ άλλων υπήρχε μια πανδημική προσομοίωση, που ονομαζόταν event 201.

Επίσης μπορεί να είναι εντελώς τυχαίο, ότι ο ιός εμφανίστηκε στην Γιουχάν, στο μεγαλύτερο εργαστήριο βιολογικού πολέμου της Κίνας, αλλά και του ,μεγαλύτερου μεταφορικού κόμβου της χώρας, την εποχή που ξεκινά το Κινεζικό Νέο Έτος, όπου οι περισσότεροι Κινέζοι ταξιδεύουν για να επισκεφτούν συγγενείς ή να κάνουν διακοπές.

Ομοίως θα μπορούσε να είναι συμπτωματικό, ότι η πραγματική ζωή με τον covid-19, μιμείται το lockstep. Δηλαδή το σενάριο του ιδρύματος Ροκφέλερ, για ένα παγκόσμιο αστυνομικό κράτος, που αναδύεται μετά από μια πανδημία σε στιλ κορωνοϊού και είδε το φως της δημοσιότητας το 2010.

Ο μεγαλύτερος οικονομικός εχθρός της Αμερικής, ο Τζακ Μα, ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της Αλιμπαμπά , κατά την διάρκεια του παγκόσμιου οικονομικού forum στο Νταβός, προσπάθησε να πείσει τους ακροατές του, ότι η παγκοσμιοποίηση είναι καλό πράγμα, για όλο τον κόσμο., λέγοντας χαρακτηριστικά «εμείς πιστεύουμε στην παγκοσμιοποίηση, αλλά πολλοί δεν την πιστεύουν, γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται». Η Αλί Μπαμπά βέβαια, είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας παγκοσμίως και σε λίγο ίσως,θα είναι και ο μοναδικός, εάν το εμπόριο συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο. Εάν όμως, λόγω κορωνοϊού, όπως σταμάτησαν οι μετακινήσεις ανθρώπων, σταματήσουν και οι μετακινήσεις εμπορευμάτων, σίγουρα θα καταρρεύσει το οικοδόμημα του Τζακ Μα, προς ικανοποίηση του Τραμπ, που θέλει να επαναφέρει την παραγωγή των προϊόντων στην χώρα του.

Η ανθρωπότητα βρίσκεται και πάλι μπροστά σε έναν πόλεμο, σε μια τρομοκρατία, που σ αυτόν τον αιώνα, δοκιμή μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί, η 11η Σεπτεμβρίου 2001. Τότε μετά το χτύπημα στους δίδυμους πύργους, δαιμονοποιήθηκε το Ισλάμ, ο κόσμος μίσησε τους τρελούς μουσουλμάνους, που αυτοκτονούσαν με τα μέσα μεταφοράς, με αεροπλάνα, αλλά και φορτηγά, όπως το χτύπημα που έγινε στην Νίκαια της Γαλλίας, αλλά και όταν σκότωναν αθώους πολίτες με μαχαίρια, μέσα σε εμπορικά κέντρα. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο δαιμονοποίησης της Κίνας και στο αίσθημα αηδίας για τους Κινέζους πολίτες, που τρώνε σούπα νυχτερίδας.

Ο Χάντινγκτον είχε προβλέψει, ότι ο 21ος αιώνας, θα είναι η εποχή της σύγκρουσης των πολιτισμών και σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην δαιμονοποίηση δυο εκ των μεγαλύτερων κλασσικών πολιτισμών του κόσμου, του κινεζικού και του μουσουλμανικού.

Με την 11η Σεπτεμβρίου 2001, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της παγκοσμιοποίησης και της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων.

Μπορεί τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα, να υπήρχε η τάση της κατάργησης των εθνών και των συνόρων και η γκλομπαλοποίηση της οικονομίας, καθώς οι άνθρωποι ήθελαν να εξαλείψουν το ενδεχόμενο, ενός νέου μεγάλου πολέμου, ωστόσο είναι αδύνατο να ξεπεραστεί το δόγμα του Ηράκλειτου «πατήρ πάντων πόλεμος».

Δυστυχώς για την ανθρώπινη φύση, είναι αναγκαιότητα η ύπαρξη εχθρού και επί του παρόντος, η ανθρωπότητα δεν μπορεί να καταργήσει, ούτε την διαφορετικότητα των εθνών και φυσικά ούτε τα σύνορα. Αυτό που ξεκίνησε την 11η Σεπτεμβρίου, με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις των ανθρώπων και στα δικαιώματά τους, έρχεται σήμερα να ολοκληρωθεί με εκκωφαντικό τρόπο, λόγω του κορωνοϊού.

Τα σύνορα όλων των κρατών έκλεισαν, οι μετακινήσεις των ανθρώπων από κράτος σε κράτος και από ήπειρο σε ήπειρο σταμάτησαν και ασφαλώς η ζωή ακόμα και μετά την λήξη της έξαρσης της πανδημίας, δεν θα είναι η ίδια που ήταν πριν.

Η 11η Σεπτεμβρίου σηματοδοτούσε τον πόλεμο της Δύσης, κατά των μουσουλμανικών-αραβικών κρατών, αλλά και συγκεκριμένων προσώπων, που λόγω του μαύρου χρυσού, μπορούσαν να παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην παγκόσμια οικονομία.

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, παραλίγο να είναι η αφορμή, για την ολική καταστροφή της Σαουδικής Αραβίας, αν δεν συναινούσε να υποταχθεί στην επικυριαρχία των ΗΠΑ. Ο Σαντάμ Χουσεΐν, όπως και ο Καντάφι, αλλά και ο Άσαντ της Συρίας, ήταν τα κακά παιδιά, που έπρεπε να γίνουν παραδείγματα, πριν σηκώσει κεφάλι συνολικά ο μουσουλμανικός κόσμος.

Τις τελευταίες δεκαετίες η Κίνα, τρέχοντας με εκπληκτική ταχύτητα στον δρόμο της ανάπτυξης, είναι δεδομένο, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη υπερδύναμη, υπερσκελίζοντας τις ΗΠΑ.

Αναπόφευκτα λοιπόν βαίνουμε σε μια νέα σύρραξη . Ασφαλώς οι ΗΠΑ, δεν μπορούν να κερδίσουν έναν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα. Δεν μπορούν να κερδίσουν έναν πυρηνικό πόλεμο. Δεν μπορούν να κερδίσουν ούτε έναν συμβατικό πόλεμο, όμως η Κίνα, σύμφωνα με την θεώρηση των ΗΠΑ «πρέπει να κοντύνει», πριν μεγαλώσει πολύ, διότι πρέπει οι ΗΠΑ, να είναι η μοναδική υπερδύναμη επάνω στον πλανήτη.

Η Δύση, οι Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και η Αμερική, τις τελευταίες δεκαετίες, μεταφέροντας τις κύριες παραγωγικές δραστηριότητές τους στην Κίνα, έκαναν τις οικονομίες τους εξαρτώμενες από την Κίνα. Τα περισσότερα προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο, παρασκευάζονται και εισάγονται από την Κίνα, με αποτέλεσμα να εκτινάσσεται η ανεργία στην Δύση, καθώς μαραζώνει η παραγωγική της διαδικασία. Έτσι δεκάδες Think Tank, ευρωπαϊκά και αμερικανικά, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, προτείνουν στους ηγέτες των χωρών αυτών, να απεξαρτηθούν από τις κινεζικές εισαγωγές, να επαναφέρουν τις παραγωγές στις χώρες τους, μέσα από ένα πιο σπαρτιατικό σύστημα εθνικού απομονωτισμού.

Οι στρατηγικοί αναλυτές συμφωνούν, ότι το αναγκαίο προοίμιο για την επιτάχυνση του πολέμου των ΗΠΑ, εναντίον της Κίνας, θα ήταν μια αποσύνδεση των αμερικανικών και κινεζικών οικονομιών. Αυτή η αποσύνδεση έχει αρχίσει να συμβαίνει τώρα, χάρη στον κορωνοϊό. Μόλις περάσει το σημείο μη επιστροφής, ο πόλεμος θα γίνει πλέον πολύ πιο πιθανός. Η πιθανότητα ενός μεγάλου ή ολοκληρωτικού πολέμου κατά της Κίνας, ασφαλώς θα απαιτούσε μια ψυχολογική προετοιμασία του αμερικανικού λαού και των συμμάχων του.

Ο δυτικός τρόπος ζωής, με τα πάρτι, την διασκέδαση, την σεξουαλική ελευθερία και ελευθεριότητα, έχει κάνει τους ανθρώπους απείθαρχους, εθισμένους στην κατανάλωση, ελάχιστα παραγωγικούς (αφού έχουν μεταβιβάσει την παραγωγή στην Κίνα) και φυσικά απρόθυμους να θυσιάσουν τους εαυτούς τους, σ έναν νέο πόλεμο. Οι δυτικοί πιστεύουν, ότι οι πόλεμοι μπορούν πλέον να γίνονται από ασφαλή απόσταση, από μια βάση drone.

Μόνο ένα βαθύ ψυχικό σοκ και κάποια σοβαρή στέρηση ελευθερίας και προϊόντων, θα μπορούσε να ανακατασκευάσει την σκέψη τους και να τους προετοιμάσει ως δυνητικούς στρατιώτες, για έναν θανατηφόρο και επικίνδυνο πόλεμο, ώστε οι χώρες τους να διατηρήσουν τα προνόμια της παγκόσμιας κυριαρχίας.

Ήδη με τις γενικές απαγορεύσεις μετακίνησης των πολιτών και με τους στρατιώτες που θα επιτηρούν την δημόσια τάξη, αυτόματα, ο δυτικός τρόπος ζωής μεταβάλλεται άρδην και από την απόλυτη ελευθερία και δημοκρατικότητα, στρατιωτικοποιείται, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, στους δυο παγκόσμιους πολέμους. Εξ άλλου, όπως όλα δείχνουν και όπως εκτιμούν όλοι πλέον οι αναλυτές (στρατιωτικοί και οικονομικοί), ο κορωνοϊός που θα φέρει μια παγκόσμια ύφεση, αντίστοιχη του 1929, θα λήξει με τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο, όπως το προηγούμενο κραχ έληξε με τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: