Στο Ουζμπεκιστάν ο Πούτιν: Το τρίτο ταξίδι στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του

Κοινοποίηση:
putin

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε την Κυριακή στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Σαβκάτ Μιρζιγιόγιεφ που αναμένεται να επικεντρωθούν στην εμβάθυνση των σχέσεων των χωρών.

Ο Πούτιν κατέθεσε στεφάνι σε ένα μνημείο για την ανεξαρτησία του Ουζμπεκιστάν στην Τασκένδη και πραγματοποίησε, όπως είπε το Κρεμλίνο, άτυπες συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας. Η επίσημη συνάντηση των προέδρων θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Η επίσκεψη είναι το τρίτο ταξίδι του Πούτιν στο εξωτερικό από τότε που επανεξελέγη για πέμπτη θητεία τον Μάιο. Αρχικά πήγε στην Κίνα, όπου εξέφρασε την εκτίμηση για τις προτάσεις της Κίνας για συνομιλίες για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία και αργότερα στη Λευκορωσία όπου η Ρωσία έχει αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα.

Πριν από το ταξίδι στο Ουζμπεκιστάν, Πούτιν και Μιρζιγιόγιεφ συζήτησαν μια σειρά από θέματα διμερούς συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, ανέφερε το Κρεμλίνο. Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν συνάντησε τον Πούτιν κατά την άφιξή του στην Τασκένδη το βράδυ και οι δύο ηγέτες ταξίδεψαν μαζί με ένα μόνο αυτοκίνητο.

Φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο του Κρεμλίνου και από ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων δείχνουν τον Πούτιν να επισκέπτεται το πάρκο του Νέου Ουζμπεκιστάν στην Τασκένδη και να καταθέτει στεφάνι

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: