Στους 35 οι νεκροί στη Σμύρνη – Ψάχνουν επιζώντες στα χαλάσματα

Κοινοποίηση:
Rescue workers search for survivors at a collapsed building after an earthquake in the Aegean port city of Izmir, Turkey October 31, 2020. REUTERS/Murad Sezer

Ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Σμύρνη αυξήθηκε στους 35, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

«Έχουμε 35 νεκρούς, 243 (άνθρωποι) νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, οκτώ είναι στην εντατική και οι τρεις από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση», είπε ο υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Τουλάχιστον 831 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Σμύρνη και τις γειτονικές επαρχίες, πέντε στη Μανίσα, δύο στο Μπαλικεσίρ και 54 στο Αΐδίνι.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά είπε ότι 243 άνθρωποι νοσηλεύονται, οι οκτώ από αυτούς στην εντατική και οι τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα κτίρια που κατέρρευσαν στη Σμύρνη.

Στη «μάχη» 5.000 διασώστες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Σμύρνη, με περισσότερους από 5.000 διασώστες να συμμετέχουν στις έρευνες απεγκλωβισμού.

Μέχρι στιγμής 104 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα συντρίμμια, ενώ άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των εγκλωβισμένων στα κτήρια που έχουν καταρρεύσει, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Περιβάλλοντος, Μουράτ Κουρούμ.

Μια γυναίκα και τα τρία από τα παιδιά της ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα ενός κτηρίου μετά από σχεδόν 23 ώρες, ενώ ένας άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός 26 ώρες μετά τον σεισμό.

Στην περιοχή έχουν σταλεί ήδη 960 σκηνές, 4.500 κουβέρτες και πάνω από 3.600 κρεβάτια για τους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι λόγω της καταστροφής, ενώ η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος ανέλαβε να μοιράσει μάσκες και απολυμαντικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: