Στις φλόγες τα πάντα για 3η μέρα! ΠΟΥΘΕΝΑ τα Canadair – Περιμένουν το Beriev Βe-200

Κοινοποίηση:
24543728

Εκτός ελέγχου είναι για τρίτη μέρα η φωτιά στη Εύβοια, καθώς δεν υπάρχει νέο μέτωπο στην Δάφνη, κοντά στις Ροβιές.

Ο κρατικός μηχανισμός δεν κατάφερε να σώσει τις περιουσίες του κόσμου, καθώς ελάχιστα ήταν τα εναέρια μέσα τα οποία επιχειρούσαν στην περιοχή. Το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev Βe-200 είχε σηκώσει τα τελευταία 24ωρα μόνο το του το βάρος και αναγκαστικά τέθηκε εκτός, αφού έπρεπε να κάνει την τακτική του συντήρηση. Πιθανότατα το Beriev Be-200 θα επιχειρήσει ξανά σήμερα, ώστε να σώσει ότι σώζεται.

 Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως χθες πέταξαν μόλις 2-3 εναέρια μέσα, καθώς τα ελάχιστα λειτουργικά Canadair επιχειρούσαν στη Βαρυμπόμπη, την οποία βεβαίως επίσης δεν μπόρεσαν να σώσουν! 

Σύμφωνα με το evima.gr στα μέτωπα στην Εύβοια επιχειρούν αυτήν τη στιγμή 165 Πυροσβέστες με 57 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα.

Τα άλλα 4 μέτωπα που είναι κρίσιμα αυτή τη στιγμή είναι αυτά σε Ροβιές, Σκεπαστή, Δρυμώνα και Μαρούλι.

Ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός δήλωσε πως «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, που θα βαδίσουμε μέχρι να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος. Ωστόσο, ήδη οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πυροσβέστες μας και όλους όσοι αυτές τις 30 πρώτες ώρες μάχονται για τη φωτιά, καταθέτοντας όχι μόνο τον επαγγελματισμό τους, αλλά και την ψυχή τους».

Ήδη πάντως στις Ροβιές σπίτια έχουν γίνει στάχτη ενώ η καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή είναι ανυπολόγιστη. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχουν καεί περισσότερα από 200 σπίτια. 

Τεράστια είναι η οργή του κόσμου για την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη φωτιά, χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που δείχνει πολίτη να εξυβρίζει τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη σε ζωντανή μετάδοση.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: