Στη “μάχη” κατά του κορωνοϊού έβαλαν τους σκύλους οι Βρετανοί

Κοινοποίηση:
dog-color

Βρετανοί ερευνητές θα εξετάσουν το αν οι σκύλοι έχουν την ικανότητα να ανιχνεύσουν αν κάποιος έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι χορήγησε 500.000 στερλίνες για την έρευνα αυτή η οποία θα γίνει από την London School of Hygiene and Tropical Medicine, το Πανεπιστήμιο Ντάραμ και τη φιλανθρωπική οργάνωση, Medical Detection Dogs.

“Σκύλοι βιο-ανίχνευσης εντοπίζουν ήδη κάποιες μορφές καρκίνων και πιστεύουμε ότι η καινοτομία αυτή μπορεί να προσφέρει γρήγορα αποτελέσματα στο πλαίσιο της ευρύτερης διαγνωστικής μας στρατηγικής”, δήλωσε ο υπουργός Καινοτομίας Τζέιμς Μπέτελ.

Σε έξι σκύλους -λαμπραντόρ και κόκερ σπάνιελ- θα δοθούν δείγματα με την οσμή ασθενών της Covid-19 από νοσοκομεία του Λονδίνου και θα εκπαιδευτούν να διακρίνουν την οσμή τους από αυτήν ανθρώπων που δεν έχουν προσβληθεί.

Η οργάνωση Medical Detection Dogs ανακοίνωσε ότι στο παρελθόν έχει εκπαιδεύσει σκύλους για να ανιχνεύουν ορισμένες μορφές καρκίνου, τη νόσο Πάρκινσον και την ελονοσία.

Αν η προσπάθεια αυτή επιτύχει, ένας σκύλος θα μπορεί να “εξετάζει” έως και 250 ανθρώπους την ώρα και να χρησιμοποιείται σε δημόσιους χώρους και στα αεροδρόμια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: