Στην Καλλιθέα συνέλαβαν οι αρχές δραπέτη των φυλακών!

Κοινοποίηση:
perip

Η αστυνομία συνέλαβε χθες δύο 41 χρόνους αλλοδαπούς, εκ των οποίων ο ένας ήταν δραπέτης και ο δεύτερος συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία. Ο 41χρόνος είχε παραβιάσει την άδεια που είχε λάβει από τις φυλακές, στις οποίες εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 20 ετών, αλλά μετά από συντονισμένη προσπάθεια των αρχών τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στην Καλλιθέα.

Η ανακοίνωση:

“Συνελήφθη, χθες (1-6-2020) το πρωί στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 41χρονος αλλοδαπός, δραπέτης Καταστήματος Κράτησης. Μαζί του συνελήφθη έτερος 41χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για υπόθαλψη.

Ειδικότερα, ο 41χρονος αλλοδαπός δραπέτης, εντοπίσθηκε στην περιοχή της Καλλιθέας, από αστυνομικούς της επιχειρησιακής ομάδας της ανωτέρω Υπηρεσίας που είχε συσταθεί αποκλειστικά για τον εντοπισμό του, να επιβαίνει σε αυτοκίνητο οδηγούμενο από τον έτερο αλλοδαπό. Άμεσα ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στην έδρα της Υπηρεσίας.

Στην κατοχή του 41χρονου αλλοδαπού δραπέτη, βρέθηκε και κατασχέθηκε διαβατήριο αλλοδαπών Αρχών, εμφανώς πλαστό.

Ο 41χρονος ήταν δραπέτης από την 9-9-2019, καθόσον είχε παραβιάσει τακτική άδεια απουσίας που του είχε χορηγηθεί από το Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης και είκοσι ετών.

Με την ανωτέρω ποινή είχε καταδικασθεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και της ληστείας κατά συναυτουργία.

Σε βάρος του έτερου συλληφθέντα, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στους αρμόδιους Εισαγγελείς”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: