Στην Αθήνα ο Ινδός ΥΠΕΞ: Συμμαχία ΝΑΤΟ-Ινδίας εναντίον του Ευρασιατικού άξονα

Κοινοποίηση:
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ινδό ΥΠΕΞ Subrahmanyam Jaishankar. Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 (EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Κομβικής σημασίας γεγονός λαμβάνει χώρα στην Αθήνα, όπου με τις ευλογίες των ΗΠΑ, η Ελλάδα μεσολαβεί για να φέρει την Ινδία δίπλα στο ΝΑΤΟ εναντίον του Ευρασιατικού Συνασπισμού.

Νατοϊκές πηγές χαρακτηρίζουν την προσπάθεια προσέγγισης της Ινδίας ως ζήτημα ζωής και θανάτου ακόμα και για την ίδια τη Δύση.

Η Ινδία πρέπει να συμπράξει με το ΝΑΤΟ, ώστε να εδραιωθεί μια ευρύτατη στρατιωτική και στρατηγική συμμαχία εναντίον του Ευρασιατικού άξονα Κίνας-Ρωσίας-Πακίσταν-Τουρκίας.

Σε περίπτωση που η μεσολάβηση της Αθήνας αποτύχει και η Ινδία ενταχθεί στον Ευρασιατικό άξονα, όπως την έχει προσκαλέσει η Ρωσία, τότε το ΝΑΤΟ και κατ επέκταση οι ΗΠΑ θα χάσουν την πρωτοκαθεδρία στον πλανήτη.

Η ανάσχεση τότε Κίνας και Ρωσίας θα είναι πρακτικά αδύνατη.

Από τη συνάντηση αυτή στην Αθήνα πλήττονται ευθέως τα συμφέροντα της Μόσχας, η οποία διαδραματίζει ρόλο «εξισορροπιστή» ανάμεσα σε Κίνα και Ινδία.

Πιο αναλυτικά, την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στις σχέσεις της με την Ινδία εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, Dr. Subrahmanyam Jaishankar επιβεβαιώνοντας το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: